חלק גדול מכל הטרנדים הקולינריים שפרצו בעת האחרונה בישראל והבעולם התחילו לגמרי במקרה. שיחה או פגישה מקרית בין אנשים שחשבו על דברים אחרים לגמרי הובילה לאסימון שנפל ומשם - השמיים הם הגבול. זה פחות או יותר הסיפור של יהב אילן ובן ששון, חברי ילדות בני 25, שעומדים מאחורי דוכן המלבי הרמת-גני שכולם שעובר מפה לאוזן במהירות מסחררת.
דוכן ה"מבאלי" למעשה כלל לא התחיל כדוכן, אלא כעסק משלוחים ביתי קטן ומצומצם. "יהב ואני היינו בגיל של המון חיפוש עצמי", מספר ששון. "למדנו, מלצרנו, טיילנו, חזרנו אבל עדיין נשארה תחושת החמצה וחוסר הגשמה עצמית. יהב עבד בתחום המכירות ואני למדתי קופירייטינג, משחק ותסריטאות תוך כדי עבודה במלצרות. כל אחד חי את המסלול שלו אבל שנינו הרגשנו שאנחנו יכולים יותר".
"רצינו ליזום משהו שיהיה שייך לנו והאמנו שהפרנסה תגיע מתוך הגשמה עצמית. התחלנו לבשל מלבי בדירת השותפים שלי והיינו עושים משלוחים מצומצמים מפה לאוזן על הקורקינט של יהב. הבנו שיש לנו דבר טוב בידיים כשהגענו למצב שמרוב ביקוש מצאנו עצמנו שולחים מאות מנות לבתים ולמשרדים ואפילו מקבלים הודעות על הקמת דוכנים לאירועים".

המלבי של "מבאלי" // צילום: יעקב בלומנטל
בשלב הזה, כשהמטבח של דירות השותפים שלהם התמלא בקילוגרים של פיסטוק וקוקוס, ערימות של ורדים ושני מקררים מלאים במלבי, הבינו השניים שלא נותרה ברירה ועליהם לפתוח מקום - וכך עשו. המקום החדש נמצא ברחוב הרצל ברמת גן, שמלא בעסקי מזון ובתנועה ערה שכבר זורמת אט אט אל המקום לאורך שעות היום.
טעמנו את שלוש מנות הדגל של המקום. הראשון הוא המלבי ה"קלאסי", על בסיס שמנת חלב ונגיעת וניל. השני הוא המלבי "מאליבו", מלבי טבעוני על בסיס קרם קוקוס ומי פריחת הדרים. השלישי הוא מלבי "בודהה", מלבי על בסיס שמנת, חלב ותבליני צ'אי מסאלה. כל השלושה, שנעשו בעבודת יד כמובן, מגיעים עם תוספת קוקוס תאילנדי קלוי שנטחן במקום, תערובת פיסטוקים שבורים ועלי כותרת של ורדים מסוכרים, זאת לצד סירופ ורדים פירות יער או פסיפלורה.
אם נתחיל מהסוף, שלושתם טעימים. הויכוח בין ארבעת הטועמים היה לא 'האם המלבי טעים?' אלא איזה מהם הוא הטעים ביותר, וכאן ניצח דווקא המלבי הטבעוני. אם כי השניים האחרים זכו למחמאות רבות והקרב היה צמוד.

יהב אילן ובן ששון // צילום: נופר לפיד
לצד שלושת סוגי המלבי, החלו לאחרונה להגיש במקום גם סחלב אותו הם מקפידים להכין שלוש פעמים ביום כדי לשמור על הטריות, מגישים קפה טרי איטלקי ומבטיחים כי בעתיד יגיעו הפתעות ותוספות נוספות.
אם תהיתם, החלומות של השניים אפילו לא קרובים ללהסתיים. "כרגע אי אפשר לפרט יותר מדי, אבל אנחנו כבר מתכננים פתיחה של סניפים נוספים באזור המרכז. אנחנו מקבלים גם לא מעט הצעות לזכיינויות ובוחנים אותן לעומק. כך או כך, נסיים עם תקופת ההרצה של המקום הנוכחי ואז נתפנה לעסוק בלהביא את הבשורה הורודה לכל מקום בישראל".
מבאלי, הרצל 75, רמת גן
שעות פעילות (לתקופת ההרצה)
א-ה 11:00-23:00
ו'- 9:00-16:00 או עד שנגמר
מוצ"ש שעה אחרי צאת שבת ועד 23:00
טלפון- 058-412-4412
תקיעת שופר והומור עצמי: כך לוחמי צה"ל קיבלו את חודש אלול בלב עזה
בית המשפט דחה את העתירה - ואייל גולן לא יוכל להופיע באצטדיון רמת גן
פרסומת | המוצר שישמור לכם על הבגדים
ההערה התמימה בפארק הירקון שהפכה תוך שניות לאשפוז של יותר מחודש
עיריית רמת גן מבטלת את אייל גולן: "לא נאפשר הפיכת האצטדיון לאולם מופעים קבוע"
