"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"לא החלטה אדירה": אכזבה בישראל מפגישת מקרון-אבו מאזן

לקראת הגעתו של נשיא צרפת לפורום השואה בירושלים, במשרד החוץ לא אוהבים את ביקורו הצפוי של מקרון ברמאללה: "אמרנו לצרפתים שאיננו מתלהבים" • באופן חריג: נתניהו ייפגש עם סגן נשיא ארה"ב בשגרירות האמריקנית בירושלים

,עודכן
צילומים: GettyImages, אי.אף.פי, אורן בן חקון // צילומים: GettyImages, אי.אף.פי, אורן בן חקון

בשולי ההכנות הקדחתניות לאירוח מנהיגי העולם, לא הכל עבר חלק. בישראל לא אהבו את החלטתו של נשיא צרפת, עמנואל מקרון, לנצל את אירועי הזיכרון לשחרור מחנה אושוויץ כדי להיפגש עם יו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן ברמאללה.
גורמים במשרד החוץ אמרו ל"ישראל היום": "לא חשבנו שזה רעיון אדיר לבקר ברמאללה. אמרנו לצרפתים שאיננו מתלהבים, אבל זו הייתה החלטה של הנשיא".

בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו יקיים את פגישתו עם סגן נשיא ארה"ב מייק פנס בשגרירות האמריקנית בירושלים. מדובר במיקום חריג מאוד שכן את הרוב המכריע של פגישותיו עורך נתניהו במשרד ראש הממשלה בירושלים, במעון הרשמי ברחוב בלפור או במלון המלך דוד בהזדמנויות מיוחדות.

המפגש עם פנס בשגרירות שבדרום העיר צפוי להתקיים ביום חמישי ולאחר מכן השניים ככל הנראה יבקרו יחדיו בכותל המערבי. עם זאת, כיוון שהמפגש ייערך בשולי האירועים הגדולים לציון 75 שנים לשחרור אושוויץ, ייתכנו שינויים בלוח הזמנים.
סגן הנשיא פנס צפוי לנחות בישראל ביום חמישי בשעות הבוקר. הוא אמור להיפגש עם נשיא המדינה ראובן ריבלין ועם ראש הממשלה נתניהו. בנוסף, הוא יישא נאום בשם ארה"ב בטקס המרכזי ביד ושם, לציון יום השואה הבינלאומי ושחרור מחנות ההשמדה.

עוד בנושא:

"אירוח שלא היה מעולם": דריכות והתרגשות בירושלים לקראת פורום השואה

כל השמות הגדולים וכל החסימות: ירושלים מחכה למנהיגי העולם

ממקרון ועד פוטין: המנהיגים שיגיעו לארץ

פנס הוא תומך רב עוצמה של ישראל שהיה מעורב בהחלטות ההיסטוריות שקיבל הנשיא טראמפ כגון העברת השגרירות לירושלים, ויתכן שזה הרקע למיקום החריג של הפגישה. מלבד פנס מגיעה לישראל גם מנהיגת הרוב הדמוקרטי בבית הנבחרים, ננסי פלוסי, שמובילה בימים אלה את הניסיון להדיח את נשיא ארה"ב מכהונתו, כשמשפט ההדחה בסנאט ייצא לדרך היום. היא תעמוד בראש משלחת דו-מפלגתית לאירועים.

בנוסף ישתתפו במשלחת של הממשל, חתנו ויועצו המיוחד של הנשיא, ג'ארד קושנר, השליח למו"מ בינלאומי, אבי ברקוביץ' והשליח המיוחד לענייני איראן, בריאן הוק. הם צפויים לפגוש את ראש הממשלה נתניהו. גורמים בממשל ביקשו להנמיך ציפיות לקראת ביקור השלושה. על רקע דיווחים כאילו הם צפויים להיפגש עם יו"ר כחול לבן בני גנץ, אמרו גורמים בממשל כי לוח הזמנים של הביקור עדיין לא נקבע וכי עדיין לא ברור כיצד יתנהל ומה תהיה משמעותו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר