הרשויות באזור לוס אנג'לס פתחו בחקירה לאחר שאתמול (שלישי) אחר הצהריים מטוס נוסעים שהיה בדרכו לשדה התעופה הבינלאומי בלוס אנג'לס, הטיל כמות גדולה של דלק סילוני בחצר בית ספר יסודי, כשהיה בדרכו לשדה התעופה הבינלאומי בלוס אנג'לס. בדרך נס, האירוע בעל הפוטנציאל ההרסני הסתיים בכך שכ-30 ילדים ומבוגרים נפגעו באופן קל בלבד.
מדוברות מכבי האש של מחוז לוס אנג'לס נמסר כי "כוחות הכיבוי הגיבו במהירות לקריאה שנמסרה אליהם מבית ספר יסודי בעיר, לאחר שככל הנראה מטוס נוסעים הטיל את הדלק שלו אל הקרקע כשהוא כבר נמצא על סף נחיתה בשדה התעופה. למרבה המזל אף ילד לא נפגע באירוע באורח רציני".
עשרים ילדים ו -11 מבוגרים התלוננו על פגיעות קלות כתוצאה מפגיעת הדלק בקרקע, כך דיווחו גורמים רשמיים במחוז לוס אנג'לס. איש לא נלקח לבית חולים, וכמו כן לא הוחל פינוי על ילדי בית הספר. בכירים במערך הכיבוי טענו גם כי קרוב לשלושים אנשים שהיו ברחבי האזור טופלו, רובם עקב גירודים בעור וחלקם הקטן עקב שאיפת אדי דלק, כאשר אף אחד מהם לא עם פציעה מסכנת חיים.
משדה התעופה של לוס אנג'לס נמסר כי "טיסה 89 של חברת "דלתא איירליינס" נאלצה לשוב לשדה התעופה זמן קצר לאחר שהמריאה ממנו עקב מצב חירום שהתגלה במטוס, וביצעה נחיתה שהסתיימה ללא נפגעים".
דובר "דלתא איירליינס" מסר בהצהרה לעיתונות: "טיסה מספר 89 של החברה חוותה תקלת מנוע שאילצה את הטייסים לשוב באופן מיידי לשדה התעופה. שחרור הדלק אל הקרקע היה מחויב כחלק מהשלת המשקל שהייתה באותה עת הכרחית למטוס. הטייסים, שפעלו במקצועיות ובאומץ, הטילו את הדלק לעבר אזור שנראה פתוח וריק מאנשים. לאחר מכן הרשויות העירוניות בלוס אנג'לס הסבו את תשומת ליבנו לכך שילדים ומבוגרים ששהו בסביבה סבלו מפגיעות מינוריות כתוצאה מהשלכת הדלק. הנושא נמצא כעת בבדיקה".
