"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חוף הכרמל: הקרב על האסדה

מתעצמת המחאה ביישובי המועצה סביב הפעלת אסדת לוויתן • תושבים הכריזו: "נעזוב מחר את הבית כשתתחיל ההרצה" • נובל אנרג'י: "לא תהיה חריגה מהתקנים"

,עודכן
אסדת לוויתן // צילום: נובל אנרג'י

מתעצמת מחאת התושבים ביישובי המועצה האזורית חוף הכרמל והסביבה נגד תהליך ההרצה שלאסדת לוויתן. מאות תושבים באזור ובהם משפחות רבות הכריזו כי יעזבו את בתיהם מחר (שלישי) היות ולטענתם, במסגרת ניסוי שייערך לצורך הרצת אסדת הגז לוויתן, ייפלטו לאוויר בתוך שעות ספורות חומרים רעילים ומסרטנים בכמות המותרת לפליטה במשך למעלה משנתיים.

הפגנה של פעילי איכות הסביבה // צילום ארכיון: הרצי שפירא

"על אף צפירות ההרגעה מכיוון המועצה וההודעות שנשלחו אלינו ממשרדי הבריאות, הגנת הסביבה והחינוך על כך שאין שום סכנה מתהליך הנישוב, אנחנו לא מתכוונים לקחת סיכונים מיותרים. ביום שלישי בבוקר ניסע לקרובי משפחה בירושלים ולא אשלח את הילדים שלי באותו יום למסגרות החינוכיות", אמרה ל"ישראל היום" מיטל כהן, תושבת חוף הכרמל ואם לשלושה ילדים.

לדברי כהן, עשרות משפחות מתכוונות לנהוג באופן דומה: "לא אשים את בריאות ילדיי בידי תאגידי הגז שמרעילים אותנו".

ד"ר יעל ברקי גטניו, ביולוגית ותושבת זכרון יעקב, הצהירה כי היא אינה סומכת על ההצהרות המרגיעות מצד תאגידי הגז ומשרדי הממשלה הרלוונטיים: "למרבה הצער, תאגידי הגז לא עמדו בהתחייבויות שלהם כלפי התושבים באזור והצהירו על אחוזי פליטה נמוכים מאלו שהיו בפועל". לדברי ד"ר ברקי גטניו, גם בהרצה הקודמת שנעשתה לפני כחודש, מערכות הניטור של זיהום האוויר באזור לא פעלו כלל והיו בכיול".

בהודעות שהופצו לתושבים באזור חדרה, אור עקיבא, זכרון יעקב, בנימינה ויישובי חוף הכרמל הדגישו יוזמי המחאה כי על התושבים המוחים להימנע מכל סוג של אלימות מילולית או פיזית, והתושבים שמתכוונים להגיע להפגנות שייערכו נגד הרצתהאסדה, נקראו לענוד סרטים אדומים על הזרוע כאות מחאה. מומחה תושב המקום שבדק בעבר את טענות התושבים, ד"ר מייק אדל, מצא שבשום יום לא היתה פליטת בנזן החורגת מהתקן המחמיר של המשרד להגנת הסביבה. הבדיקות של ד"ר אדל מופיעות באתר "איגוד ערים שרון־כרמל", שמנטרים ומפרסמים באופן יומי את פליטות המזהמים. בימים שבהם נרשמה "חריגה", היא היתה חריגה מהנורמה, לא מהתקן.

תהליך המישוב המתוכנן הוא חלק מפרוטוקול ההשמשה של האסדה. במהלך התהליך מוזרם בקצב הדרגתי גז טבעי שדוחק את החמצן שבצנרת. בתהליך, שיתחיל בשעה שתיים לפנות בוקר, תתבצע בסביבות שבע בבוקר פליטת חמצן לאוויר.

במשך חמש השעות הראשונות יהיה זה חמצן רגיל. בשעתיים האחרונות בתהליך, האוויר שייפלט יהיה תערובת של חנקן וחמצן. וכך, במשך שעתיים בתהליך, תהיה פליטה "חריגה", אך שוב, לפי כל הסימולציות שנעשו, גם אם במשך שמונה שעות תהיה פליטה חריגה של חנקן ולא רק במשך שעתיים, הפליטה לא תעבור את רף ה־3.5% מהתקן המותר.

חברת נובל אנרג'י מסרה בתגובה: "לצערנו הרב יש מי שמנסים לעורר חרדה ובלבול בציבור, מסיבות ואינטרסים שאינם ברורים לנו עד תום. נזכיר כי בדיקות מקדמיות שנעשו, ונבחנו גם על ידי המשרד להגנת הסביבה לפני אישור ההרצה, העלו שגם בתרחיש קיצוני הפעולות שנעשות על האסדה לא יגרמו לחריגה מתקני איכות האוויר ביבשה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר