"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"חיפשה את הנשמה": המורשת של רנה שנרב ז"ל

רנה ז"ל, שנרצחה בפיגוע במעיין דני בחודש אוגוסט, תמכה בהפחתת השימוש בטלפונים הניידים • בני משפחתה השתתפו במפגש עם יוזם הפרויקט לזכרה

,עודכן
רנה שנרב ז"ל // צילום: באדיבות המשפחה // רנה שנרב ז"ל // צילום: באדיבות המשפחה

מפגש מרגש נערך בשבוע שעבר בישיבת צביה אלישיב בלוד ביןבני משפחתהשלרנה שנרב ז"ללבין עמרי קינסגלי (17), תושב מודיעין שהקים פרויקט לזכרה.

הפרויקט הוקם במסגרת חברותו בארגון "LEAD" - המסלול לפיתוח מנהיגות. בפרויקט לקחו חלק עד היום כ־1,500 בני נוער מרחבי הארץ.

לפני שלושה חודשים, סיפר עמרי, בעקבות הירצחה של רנה ז"ל בפיגוע במעיין דני, אמה, שירה, פרסמה פוסט שבו קראה להנציח את זכרה של בתה דרך יוזמות של התנתקות מהניידים, נושא שהיה קרוב לליבה של רנה ז"ל.

לדברי עמרי קינגסלי, בוגר ארגון LEAD ומקים הפרויקט "מרימים ראש": "כשהייתי שגריר בארגון LEAD והתבקשתי למצוא את הנקודה החשוכה שאני רוצה להאיר בחברה הישראלית, בחרתי בנושא שנגע בי באופן אישי והוא ההתמכרות לטלפונים ניידים. לפני כשלושה חודשים, כאשר ראיתי את הפוסט של משפחתה של רנה שנרב ז"ל הקורא להנציח את זכרה של רנה באמצעות יוזמות של התנתקות מהטלפונים, ידעתי שאקדיש את הפרויקט כולו לזכרה".

עמרי יצר קשר עם האם וסיפר לה על הדרך הייחודית להנציח את בתה. במפגש שהתקיים בין עמרי לבין אביה של רנה, הרב איתן שנרב, ואחיה הצעיר אהרון, הוא מסר לידיהם את חוברת ההדרכה לבתי ספר שהוציא לאור, אשר נושאת את שמה.

לדברי הרב איתן שנרב, אביה של רנה ז"ל: "מאוד העסיק את רנה מה התפקיד שלה בעולם, מה היא צריכה להיות. היא חיפשה את העומק ואת הנשמה בכל דבר, בהדרכה שלה בבני עקיבא, בבית ספר ובלימוד התורה והאמונה שלה. היא הרגישה שהטלפון מונע מאיתנו את העומק של המציאות, ובגלל זה הנושא העסיק אותה. היא חשבה ודיברה על כך הרבה בחודשים שלפני... החוברת היא כמו הצוואה שלה".

עמרי קינגסלי (במרכז) לצד אביה ואחיה של רנה שנרב ז"ל

עמרי סיפר ל"ישראל היום" כי זכה לתת לרב איתן שנרב את החוברת ולספר לו על פועלם ב"מרימים ראש". "הצלחנו לשנות את הרגלי הצריכה של אלפי ילדים ולהגיע למאות בתי ספר. בזכות המפגש קיבלתי את הכוח להמשיך ולחפש עוד בתי ספר שבהם נוכל לפעול, כמו שרנה היתה רוצה. אני מודה לרב איתן על הזכות".

אליאב זכאי, מנכ"ל LEAD - המסלול לפיתוח מנהיגות: "הפרויקט של עמרי הוא מיזם יוצא דופן שמוכיח שהתשובה לשאלת המנהיגות טמונה דווקא בדור הצעיר. המנהיגות, בדומה לכישרונות אחרים, צריכה להיות מטופחת וחשוב להשקיע בה. אנחנו ב־LEAD לקחנו על עצמנו כמשימה לטפח את המנהיגות של הדור הבא, ולכן אנו משקיעים את מלוא המשאבים שמאפשרים לשגרירי LEAD לצמוח ולפעול למען החברה. עמרי בחר לעסוק בבעיה שמטרידה המון בני נוער. אני גאה בו ובבחירה שלו להנציח באמצעות הפרויקט את זכרה של רנה שנרב ז"ל, ובטוח שזו רק ההתחלה לשינוי רחב יותר".

החוברת והפרויקט עצמו כוללים בין היתר דוגמאות לטיפים להתנתקות מהטלפונים הניידים: לא להכניס את הנייד לחדר השינה, להעביר את הסלולרי למצב "שחור לבן", לצמצם את מספר האפליקציות במסך הבית, לייצר סיסמה ארוכה בכניסה לסמארטפון ועוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר