"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מוטיבציית היתר של כחול לבן מנעה ממשלת אחדות

במפלגה בטוחים שסירובם לשבת עם נתניהו מוכיח את עמידתם על עקרונותיהם • אבל האמת הקשה היא שהיעדר הגמישות של בני גנץ מעיד על מנהיגות חלשה, שלא מסוגלת לקבל החלטות קשות ברגע האמת • בסופו של דבר, הוא עשוי להיזכר כמי שוויתר על ההזדמנות להיות רה"מ • פרשנות

,עודכן
בני גנץ מכנס את חברי סיעתו במליאה // צילום: אורן בן חקון // בני גנץ מכנס את חברי סיעתו במליאה // צילום: אורן בן חקון

את התכונה המרשימה ביותר ברשימת כחול לבן אפשר לסכם במילה אחת - מוטיבציה. בשתי מילים: מוטיבציית יתר. הראשונה יעילה, השנייה חרב פיפיות.

עוצמת הדציבלים שבה חברי הכנסת בכחול לבן ימשיכו לזעוק במלוא גרונם את המילים "ביבי", "כתבי אישום" או "שיסוי העם", לא תשנה את העובדה שלא הוקמה כאן ממשלת אחדות, כי בהנהגת הקוקפיט סירבו להתפשר. אפילו לא במילימטר.

אבל לכחולים לבנים, במפלגה שלעולם לא טועים בה - לפחות זו התחושה שמייצרים - נוח לספר לעצמם כי אפס פשרות פירושן "התעקשות על ערכים". גם האגו בצמרת המפלגה לא היה חף מטעויות לאורך קבלת ההחלטות. וזה בלשון המעטה.

למרות הניסיון לייצר את התדמית המפלגתית המדוגמת, בכחול לבן קיימים קולות שונים, וגם תסכולים פנימיים רבים. אתמול, בחדרי חדרים, היו רבים שאכלו את הלב שלא הסכימו למתווה הנשיא כפי שהוצא בתחילת הדרך, וגם הודו: אם כחול לבן היתה יורדת לאחר מכן מעץ, זה היה נראה לא טוב.

הולכים שוב לבחירות

בחירות נוספות ב-2020 הן תסריט ממשי

הכנסת ה-22 התפזרה: אף חבר כנסת לא השיג 61 חתימות

בחירות מועד ג': עוד מאותו הדבר, בתוספת סיכון

הכנסת פספסה הזדמנות

ממרחק הזמן, ההיסטוריה של הבחירות תזכור לבני גנץ את בחירתו שלא לעלות על הפודיום ולקבל את המדליה, שעימה מגיע התפקיד הנחשק של להיות ראש הממשלה. זאת אחרי שחצה ראשון את קו הסיום במרתון שנמשך עשרה חודשים. "הוא יצא לוזר, טעה כשהקשיב ללפיד", היא רק אחת המחמאות שאנשיו הקרובים ביותר חלקו לו אמש מאחורי גבו, ברגע של ייאוש.

אי אפשר שלא להעריך את הנאמנות של היו"ר בני גנץ למילה שנתן לשותפו ח"כ יאיר לפיד - לקבל החלטות משותפות, ובוודאי את המילה שלו לבוחריו - שכזכור הבטיחה שלא יישב עם ראש ממשלה תחת כתב אישום. אבל העובדה היא שבעולם הפוליטי, כמו בחיים עצמם, הדברים אינם רק שחור או לבן.

המנהיגות שאותה ביקש גנץ להשיג, ועליה עמל באינטנסיביות ובהשקעה רבה, נבחנת בין השאר גם ביכולת להתגמש. אך חוסר המנהיגות של גנץ ברגע האמת וקבלת החלטות קשות, בדיוק כפי שהתחייב שיעשה בכמה וכמה מהצהרותיו - היו הטעות העיקרית שגרמה לכחול לבן להמשיך לעמוד על שלה - כל הדרך אל הקלפי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר