"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שתי המשוכות הגבוהות הניצבות בפני נתניהו
המשוכה הראשונה: שכנוע ועדת הכנסת לתת לו חסינות מדין פלילי • המשוכה השנייה: אם ימליצו עליו להרכבת הממשלה תתעורר שאלה - האם אין מניעה משפטית?
בנימין נתניהו // צילום: מארק ישראל סלם // בנימין נתניהו // צילום: מארק ישראל סלם

שתי המשוכות הגבוהות הניצבות בפני נתניהו

המשוכה הראשונה: שכנוע ועדת הכנסת לתת לו חסינות מדין פלילי • המשוכה השנייה: אם ימליצו עליו להרכבת הממשלה תתעורר שאלה - האם אין מניעה משפטית?

גדעון אלון
, עודכן

אם ראש הממשלה בנימין נתניהו יחליט להיאבק נגד כתב האישום החמור שהיועץ המשפטי אביחי מנדלבליט פרסם אמש (חמישי) נגדו, ניצבות בפניו שתי משוכות גבוהות במישור הפוליטי.

המשוכה הראשונה היא בנושא החסינות. חוק חסינות חברי הכנסת, זכויותיהם וחובותיהם, קובע כי ח"כ שהיועמ"ש החליט להגיש נגדו כתב אישום, רשאי בתוך 30 יום לבקש מהכנסת שתקבע כי תהיה לו חסינות בפני דין פלילי, ולפיכך לא ניתן יהיה להעמיד אותו לדין.

הבקשה הזו צריכה להיות מנומקת מאוד. עליו לשכנע את הח"כים שהעבירות שבהן הוא מואשם נעברו במילוי תפקידו או למען מילוי תפקידו, ושכתב האישום הוגש לא בתום לב או תוך אפליה.

החוק קובע כי הדיון בבקשה זו של נתניהו יתקיים בפני ועדת הכנסת, אולם מאז הבחירות במועד א', שנערכו בחודש אפריל, לא קיימת ועדת כנסת. לכן תתעורר השאלה האם הוועדה המסדרת, שמנהלת את ענייני הכנסת בתקופה שבה אין ועדת כנסת, מוסמכת לדון בבקשה כזו של נתניהו, או שהדיון בוועדת הכנסת יידחה עד שתוקם ועדת כנסת, כשהכנסת תתחיל לתפקד בצורה מלאה. חוק הכנסת קובע כי "לוועדה המסדרת יהיו, עד לבחירתה של ועדת הכנסת, סמכויות ועדת הכנסת הנוגעות לסדרי הבית ולדיוני הכנסת". נראה שנושא זה יוכרע על ידי היועמ"ש לכנסת, עו"ד איל ינון.

עוד בנושא:

היועמ"ש החליט: כתבי אישום נגד ראש הממשלה בגין שוחד, מרמה והפרת אמונים

כתב האישום המלא נגד נתניהו והנאשמים האחרים

בני הזוג אלוביץ' יואשמו בשוחד בתיק 4000; מוזס יואשם בשוחד בתיק 2000

בשמאל תוקפים: "לנתניהו אין סמכות מוסרית למשול"

מורה נבוכים לתיקי נתניהו

מצעד "התקלות" של מערכת אכיפת החוק

חשוב לציין שמאז שתוקן חוק חסינות הח"כים לפני יותר מעשר שנים, לא היה אף מקרה שבו ח"כ שהיועמ"ש החליט להעמידו לדין פנה לוועדת הכנסת וביקש לא להסיר את חסינותו.

בהנחה שוועדת הכנסת תדון בבקשתו של נתניהו, בדיון שלא יסתיים בישיבה אחת אלא יחייב דיונים רבים שעשויים להימשך שבועות, ולבסוף תחליט להיענות לבקשתו ולא להסיר את חסינותו, לא יוכל היועמ"ש בתקופת כהונתה של אותה כנסת להגיש נגד נתניהו כתב אישום.

המשוכה השנייה היא בנושא הרכבת ממשלה. נתניהו מכהן עתה כראש ממשלת מעבר. אם 61 ח"כים ימליצו בפני נשיא המדינה להטיל עליו את הרכבת הממשלה, תתעורר שאלה משפטית (שתגיע בוודאי להכרעת בג"ץ) והיא: האם ח"כ שהיועמ"ש לממשלה הגיש נגדו כתב אישום בעבירה של שוחד, מרמה והפרת אמונים יכול להיבחר שוב לראשות הממשלה? יש להניח שהנשיא ראובן ריבלין ייוועץ ביועמ"ש בנושא זה לפני שיחליט אם להזמין את נתניהו ולהטיל עליו את הרכבת הממשלה.

העבודה תעתור: "נתניהו לנבצרות"

בתוך כך, בעקבות הודעת היועמ"ש על כתבי האישום נגד רה"מ נתניהו, יו"ר העבודה־גשר, עמיר פרץ, פועל להכין צוות משפטי שיעתור לבג"צ בדרישה להורות על נבצרות של ראש הממשלה. פרץ אמר אמש כי "כתבי האישום של נתניהו הם הסיבה שלא קמה בישראל ממשלה. בדמוקרטיה, לא נוכל להשלים עם ראש ממשלה תחת כתב אישום. רק בגלל כתבי האישום נוצר הפלונטר הפוליטי בישראל. אם נצליח למנוע מנתניהו להיאחז בקרנות המזבח, נמנע בחירות בפעם השלישית בתוך שנה".

ח"כ עו"ד רויטל סוויד תוביל את הצוות של העבודה גשר שיטען: "מאחר ומדובר בראש ממשלת מעבר ולא בכזה שקיבל את אמון הכנסת, יש להודיע על נבצרותו כמתבקש לפי הדין לשרי ממשלה". סיעת העבודה־גשר פנתה ליועץ המשפטי של הכנסת, עו"ד איל ינון, בדרישה להקים את ועדת הכנסת שסמכותה לדון בשאלת חסינותו של ראש הממשלה, בשונה מהוועדה המסדרת הזמנית שהוקמה.

בהכנת הידיעה השתתף יורי ילון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...