פעילים בכחול לבן: "לא קיבלנו כסף על העבודה בבחירות"

בעוד שראשי כחול לבן מנסים להקים כעת ממשלה, מאות פעילים זוטרים שעבדו למען הרשימה בבחירות מוטרדים יותר מהשכר שטרם קיבלו • מנהל מטה: "המנגנון לא מתפקד"

מי ישלם לפעילים? // צילום: גדעון מרקוביץ' // מי ישלם לפעילים? // צילום: גדעון מרקוביץ'

בעוד שבכחול לבן מנסים להרכיב ממשלה - כאב הראש העיקרי ברשימה כרגע - יש מי שמוטרדים מדבר אחר: מאות פעילים שטרם קיבלו שכר על עבודתם במערכת הבחירות האחרונה בספטמבר. "המנגנון אינו מתפקד", זעם מנהל מטה. "ההתנהלות של מנגנון כחול לבן היא ביזיונית וחסרת בושה. איש אינו לוקח אחריות, למעט ברגים זוטרים שמנסים להזיז עניינים. למעלה בהנהגה השתיקה רועמת". 

מנהל המטה העיד עוד, כי "בכחול לבן יש כאוס בעניין הזה", כהגדרתו. "אנשים שעבדו לא קיבלו כסף ולא ראו צ'קים. יש לי עובדים שלא קיבלו כסף, ואני מוצא את עצמי צריך לספק להם הסברים בשביל לסנגר על המפלגה. נאמר לי מפורשות כי אם יש עוד פעם בחירות, אז שאנחנו בכחול לבן נלך לחפש את החברים שלנו, כי אנחנו לא מסוגלים לקחת אחריות על אנשים". 

צמרת 'כחול לבן' בסיור בצפון ישראל // צילום ארכיון: עופר פרימן/Frames production

בין מאות האנשים שטרם קיבלו תשלום על עבודתם ברשימה מצויים גם מנהלי אזורים, שטענו בפני "ישראל היום" כי לבקשת כחול לבן הוציאו כספים מכיסם הפרטי והובטחו להם החזרי תשלומים. מדובר גם בטלפנים ובטלפניות שעמלו במהלך מערכת הבחירות ומנהלי לוגיסטיקה שהתשלום על עבודתם מוערך בכ־1,500־6,000 שקלים. 

גורם בכחול לבן המעורה בפרטים סיפר כי "אמרו לעובדים שיקבלו תשלום כמה ימים לאחר הבחירות, אבל אף אחד מהעובדים הנ"ל עוד לא ראה צ'ק". 

מכחול לבן נמסר בתגובה: 95% מעובדי ופעילי כחול לבן במערכת הבחירות האחרונה קיבלו את התשלום המגיע להם. מי שטרם קיבל תשלום זה עקב העברת פרטים שגויים וחברים אשר מונעים יכולת תשלום - הנושא מטופל ובשבועות הקרובים נסיים את התהליך וכלל התשלומים יועברו".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר