אדוני. פותח מסעדה בארץ ומצליח בחו"ל // אדוני. פותח מסעדה בארץ ומצליח בחו"ל

מאיר אדוני פותח את yam בירושלים

השף הישראלי עולה לבירה ומביא ים לירושלים • אמש זכתה לילה ברלין בפרס "מסעדת הקונספט הטובה בגרמניה"

מאיר אדוני ממשיך להתפתח. בהמשך להצלחות שלו מעבר לים באירופה ובארה"ב, ולצד המסעדות הכשרות שלו בישראל, בלו סקיי, לומינה ודוניא, אדוני עולה לבירה.

בחודש הבא הוא צפוי לפתוח מסעדה נוספת חדשה בירושלים. השם שנבחר למסעדה לאחר התלבטות ארוכה הוא yam. המסעדה תהיה ממוקמת במלון קראון פלזה בבירה, שנמצא מרחק קצת משוק מחנה יהודה, ועבר לאחרונה מייקאובר רציני.   

התפריט עוד לא פורסם, אבל אנו מבינים כי הקו צפוי להיות ים תיכוני עם הטוויסט המוכר של השף, והרבה חומרי גלם מקומיים. י-ם כבר אמרנו? 

ירושלים מתפתחת בשנים האחרונות מהבחינה הקולינרית עם מסעדות וברים חדשים שנפתחים לצד קלאסיקות ישנות שממשיכות לעבוד טוב ולהאכיל את האורחים המקומיים לצד התיירים שפוקדים את העיר כל השנה. יהיה מעניין לראות כיצד תשתלב מסעדת שף איכותית נוספת בנוף. 

מסעדת הקונספט הטובה בגרמניה

לפני שיפתחו שערי המסעדה החדשה, יש לפרגן לאלו שעושות לנו כבוד מעבר לים, כאשר אמש המסעדה של אדוני, layla בברלין זכתה בפרס היוקרתי "מסעדת הקונספט הטובה בגרמניה" בטקס פרסי הקולינריה המקומי. מדובר בטקס שמדמה את האוסקר של ענף המסעדנות בגרמניה, כבוד גדול מעבר לים!  את הפרס קיבלה בשם המסעדה לילך ספיר, מנכ"לית קבוצת מאיר אדוני, שסיפרה ברשתות החברתיות על חוויה יוצאת דופן באיכותה ובעושרה. 

ספיר עם התעודה

מאיר אדוני התייחס לפתיחת המסעדה החדשה, ואמר: "יש שני דברים מאד מרגשים עבורי בימים אלו: לילה ברלין שבדיוק חוגגת שנה, קיבלה אתמול את פרס מסעדת הקונספט הטובה בגרמניה במסגרת הטקס השנתי של הקולינריה במדינה. לקבל פרס כזה אחרי שנה בלבד של פעילות באירופה, על שלל המוסדות הקולינרים שמככבים בה, זהו כבוד גדול עבורי. אני מודה לצוות של לילה שעושה ימים כלילות להביא לא רק את הקולינריה שלנו, אלא גם את צורת האירוח שלה. לילה הצליחה להטביע את חותמת ההצלחה על עשייה קולינרית של מעל 25 שנה, שתחילתה בכתית והמשכה דרך מזללה, בלו סקי לומינה נור ועכשיו לילה. 

"בנוסף, אני נרגש אחרי 25 שנות פעילות בארץ ובעולם, להגיע סוף סוף עם מסעדה חדשה לירושלים הבירה. ים תפתח לקראת סוף דצמבר ותגיש אוכל מזרח תיכוני ישראלי מודרני. שלל דגים, ירקות, דגנים, קטניות, גבינות ומאפים, הכל מתנובת הארץ ובדרכנו המיוחדת. יש סימבוליות לפתיחה בירושלים, והיא העיר שהכי תדגיש את הקוסמופוליטניות המזרח תיכונית שתיהיה יצוקה במנות של ים", סיכם. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...