סערת החרמת הטלפונים: "תיקי נתניהו מתפוררים ובפרקליטות פתחו במסע 'פישינג'"

בעקבות החשד להטרדת עד המדינה שלמה פילבר, המשטרה החרימה את הטלפונים הניידים של יועצי ראש הממשלה • פרקליטו של פילבר: "הוא לא חש מוטרד או מאוים. זה כמו ההפגנות מול היועמ"ש. הסיפור הזה יצא מכל פרופורציה" • גורמים בליכוד: "זה היה אקט לגיטימי בתוך קמפיין"

"לא חדש מוטרד". פילבר // צילום: אורן בן חקון // "לא חדש מוטרד". פילבר // צילום: אורן בן חקון

סערה בעקבות הדיווח כי חוקרי המשטרה החרימו את הטלפונים הניידים של עופר גולן ויונתן אוריך, יועציו הבכירים של ראש הממשלה נתניהו. החרמת הטלפונים נעשתה על רקע חקירת הטרדתו לכאורה של עד המדינה בתיק 4000 שלמה פילבר. "מדובר בחצייה מפחידה של קו אדום בוהק מכל בחינה שהיא מצידה של הפרקליטות", כתב השר סמוטריץ' בחשבון הטוויטר שלו.

"קשה לברוח מהתחושה שהתיקים נגד נתניהו מתפוררים ובפרקליטות פותחים במסע 'פישינג' חסר מעצורים כדי לגייס נגדו עדי מדינה בכל מחיר. וזה כבר באמת מתקרב לדרגת קץ הדמוקרטיה".

אתמול נחשף כי יועציו של נתניהו חשודים כי הזמינו ניידת של חסידי ברסלב שהתייצבה מול ביתו של פילבר בגבעת שמואל תוך שהיא משמיעה ברמקולים שלה סיסמאות נגדו.

מה המשטרה עושה עם הטלפונים של היועצים? // צילום: קוקו

בשיחה עם "ישראל היום" אמר סמוטריץ': "אני חושב שעוצמת הפגיעה בפרטיות ובדמוקרטיה בכלל שמדובר על החרמה של מכשירים סלולאריים ובטח שזה נעשה באחד המקומות הכי רגישים היום, בלשכת ראש מהמשלה, היא מטורפת. מערכת המשפט היא זו שהמציאה את המילה הלימות וצריכה להיות הלימה בין חומרת העבירה לבין האמצעי שבו אתה נוקט".

 

למה התכוונת במילים "קץ הדמוקרטיה"? 

"בעיניי שברו את האיזון, את ההלימה בין חומרת העבירה לאמצעי בפטיש 5 קילו וזה מפחיד. זה יכול לקרות מחר לכל אחד. שכל אחד יחשוב מה קורה אם לוקחים לו את הטלפון. לקחו את זה בצורה גורפת לכל אנשי הלשכה את הטלפונים וזה דבר שהוא בפירוש מפחיד. מישהו שם מאבד עשתונות  כי התיק קורס לו בין הידיים ולכן מחפשים כל אמצעי לחץ. קשה לי לחשוב על הסבר הגיוני ולכן זה נראה כמו תירוץ. 

"מעבר לזה שבעיניי לא נעשה כאן צדק ובוודאי שלא נראה כאן צדק. צדק צריך לא רק להיעשות אלא גם להיעשות וכל ההתנהלות של המערכת מול נתניהו פוגע מאוד באמון הציבור". 

סמוטריץ' ממשיך ואומר כי מערכת המשפט משוללת כל רסן ובתוכה אנשים חשים כי הם מסוגלים לעשות הכל: "הדבר שהכי מפחיד אותי יש פה מערכת שאף אחד לא בודק אותה, אף אחד לא מבקר אותה. הפרקליטות סירסה לחלוטין את נציבות הביקורת על הפרקליטות וזה פשוט מפחיד. התחושה היא שיש פה גוף חסר מעצורים שיכול לעשות הכל, בלי לדפוק דין וחשבון מול אף אחד. זה קורה במשטרים הכי טוטליטאריים שאנו לא רוצים להידמות להם. 

"ברור שהעבירה של ההדלפות היא עבירה פי כמה חמורה מהטרדת עד. למה לא מחרימים את כל הטלפונים של החוקרים והפרקליטים בנושא הזה? זה בעיניי צעד סופר דרקוני שמי שאישר אותו אישר את שיקול הדעת הנכון והנורמאלי. ההיסטוריה מלמדת שמהר מאוד הדברים יחלו לדלוף מהטלפונים, ואני לא מדבר אפילו על דבר מה חשוב אלא סתם ברכילות זולה".

גם יו"ר הימין החדש, שרת המשפטים לשעבר, ח"כ איילת שקד, יצאה נגד החרמת הטלפונים הסלולריים של יועצי רה"מ: "המכשיר הסלולרי הוא העולם הפנימי שלנו. כל עולמנו האישי. כל סודותינו. הקשרים שלנו. המשפחה שלנו. החברים שלנו. לקחת לאדם את הסלולארי ולהחרים אותו זה כמו להפשיט אדם. צריך לעשות זאת במשורה. להגיד לכם שהמקרה של יועצי רוה״מ הוא כזה? מסופקני".

 

"פילבר לא חש מאוים"

פרקליטו של פילבר, עו"ד דרור ארד אילון אמר ל"ישראל היום": "פילבר לא ראה בהפגנה הזו דבר חמור, הוא לא התרגש ממנה ולא הרגיש מוטרד. הוא ראה בה קוריוז בחירות. זה לא היה חמור יותר מדברים שנאמרו בתקשורת. זו הפגנה לא שונה ממה שראינו מול היועץ המשפטי לממשלה ואני חושב שכל הסיפור הזה יצא מפרופורציה".

איך שלמה הגיב?

"פילבר לא חשב בשום שלב שהוא שחקן בפרשה הקשורה בחקירה הזו והספינים הקשורים לזה. הוא לא חלק מהמשחק הזה, הוא לא מוטרד ולא מאוים. הוא העיד אמת והוא יעיד אמת.

כיצד אתם מתכוונים להגיב לכך? האם לדבר יהיה איזה שהיא השפעה?

"הוא לא התייחס אליה בכובד ראש אז ולא היום".

כיצד אתם רואים את החרמת הטלפונים של אנשי לשכת ראש הממשלה בנושא?

"אין לי מושג ואין דעה אנו לא חלק מהחקירה. אנו לא יודעים מה המידע שמוצג בפני החוקרים. אנו לא שחקנים בפרשה הזו. על בסיס הטרדות העד זה בוודאי לא המקרה החריף ביותר. יש לי אמון מלא במשטרת ישראל. משטרת ישראל עושה את עבודתה נאמנה ואם היא חושבת שצריך לחקור היא תחקור ותגיע למסקנות אבל ככל שהדברים קשורים לפילבר הוא לא הגיש תלונה בנושא, הלא חש עצמו מוטרד וגם לא היום. הוא התחייב לומר אמת והוא יגיד אמת בכל הזדמנות ואני לא חושב שיש קשר בין הדברים. משטרת ישראל יכולה לחקור לפי שיקול דעתה מתי שהיא חושבת לנכון".

במשטרה אישרו כי הטלפונים הניידים אכן ברשותם אך טרם נעשה בהם שימוש. בחקירתו של גולן החוקרים היו צריכים לנער את זכרונו כדי לזכור באיזה אירוע מדובר. "מדובר בפעולה בסיסית שלא ייחסתי לה חשיבות", אמר גולן לחוקרי המשטרה. גורמים נוספים במטה הליכוד שמסרו עדות בפרשה טענו כי השימוש ברמקולים במהלך קמפיין הינו לגיטימי והדבר נעשה לא רק ליד ביתו של פילבר. "מדובר באקט בתוך קמפיין שהוא סופר לגיטימי", אמר אחד הנחקרים.

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר