"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לאחר הסיכום מול ארדואן: החלה נסיגת הכוחות האמריקנים מגבול סוריה-טורקיה
הכורדים חוששים כי ארדואן יפעל נגדם, ומאשימים את האמריקנים בהפרת התחייבות • הבית הלבן: "דאעש הובס, לא נתערב במבצע המתוכנן"
הכורדים ישלמו על שיתוף הפעולה בין טראמפ לארדואן // צילום: AP // הכורדים ישלמו על שיתוף הפעולה בין טראמפ לארדואן // צילום: AP

לאחר הסיכום מול ארדואן: החלה נסיגת הכוחות האמריקנים מגבול סוריה-טורקיה

הכורדים חוששים כי ארדואן יפעל נגדם, ומאשימים את האמריקנים בהפרת התחייבות • הבית הלבן: "דאעש הובס, לא נתערב במבצע המתוכנן"

נטע בר
, עודכן

הבית הלבן פרסם היום (שני) הודעה בה נכתב כי לאחר שיחת טלפון בין נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, ונשיא טורקיה, רג'יפ טאיפ ארדואן, החליטו בוושינגטון לאפשר מבצע צבאי טורקי רחב היקף בצפון מזרח סוריה, בשטח שנשלט על ידי "החזית הדמוקרטית" הכורדית.

בהודעה שפורסמה נכתב כי "לאחר שדאעש הובס באזור, טורקיה תצא בקרוב למבצע צבאי נרחב בצפון סוריה. כוחות צבא ארצות הברית לא ישתתפו במבצע ויעזבו את האזור המידי של הפעולה".

עוד נכתב בהודעה כי "לא נוסיף להחזיק בשבויי דאעש, במחיר גדול עבור משלם המסים האמריקני למשך שנים רבות, לאחר שהאירופאים לא גילו עניין בקבלת השבויים בחזרה". בהודעה לא הוזכר כלל גורלם של למעלה ממיליון כורדים החיים בצפון מזרח סוריה ולקחו חלק קריטי בגירוש דאעש מהאזור.

במקביל, הכורדים טוענים כי הבוקר החלה נסיגה של הכוחות האמריקניים באזור גבול טורקיה-סוריה: "האמריקנים לא מקיימים את התחייבותם והחלו להסיג את כוחותיהם. במקביל טורקיה נערכת בכוחות צבא גדולים לקראת פלישה".

טורקיה רואה ביישות הכורדית בצפון מזרח סוריה כארגון טרור ואיימה פעמים רבות במבצע צבאי נגדה על מנת ליצור "אזור בטוח" עבור פליטים בשטחי סוריה. בשנת 2018 פתחו הטורקים במבצע צבאי נגד הכורדים במחוז כפרים והביאו לגירוש של כורדים רבים מהאזור ולביצוע זוועות על ידי המורדים הנתמכים בידי טורקיה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...