"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אחרי כשעה: הסתיימה פגישת נתניהו וליברמן; הליכוד: "לא הושגה פריצת דרך"
ראש הממשלה ויו"ר ישראל ביתנו נפגשו הבוקר • על פי הליכוד, "נתניהו הציע לליברמן להצטרף לממשלה מהר ככל האפשר, כדי לתרום להקמתה של ממשלת אחדות" • ישראל ביתנו: "צריך לגבש קווי יסוד לממשלת אחדות עם ישראל ביתנו, הליכוד וכחול לבן, ואז לדון על הרוטציה"
נתניהו וליברמן ייפגשו מחר // צילום ארכיון: אי.אף.פי

אחרי כשעה: הסתיימה פגישת נתניהו וליברמן; הליכוד: "לא הושגה פריצת דרך"

ראש הממשלה ויו"ר ישראל ביתנו נפגשו הבוקר • על פי הליכוד, "נתניהו הציע לליברמן להצטרף לממשלה מהר ככל האפשר, כדי לתרום להקמתה של ממשלת אחדות" • ישראל ביתנו: "צריך לגבש קווי יסוד לממשלת אחדות עם ישראל ביתנו, הליכוד וכחול לבן, ואז לדון על הרוטציה"

אריאל כהנאיהודה שלזינגר
, עודכן

ראש הממשלה נתניהו ויו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן נפגשו הבוקר (חמישי), כחלק מהמאמצים להקים ממשלת אחדות לאומית רחבה.

ממפלגת הליכוד נמסר: "נתניהו הציע לליברמןלהצטרף לממשלה מהר ככל האפשר, כדי לתרום להקמתה של ממשלת אחדות. בפגישה לא הושגה פריצת דרך". עוד נמסר, "ראש הממשלה יעדכן את ראשי בלוק המחנה הלאומי בפגישה".

ממפלגת ישראל ביתנו נמסר: "ליברמן ציין בפגישה שלאור האתגרים הביטחוניים והכלכליים ממשלת אחדות היא צו השעה, ובחירות נוספות לא ישנו את המפה הפוליטית באופן מהותי. הדרך הנכונה היא גיבוש קווי יסוד משותפים בין ישראל ביתנו, הליכוד וכחול לבן. רק אחר כך נדון על חלוקת התיקים והרוטציה על ראשות הממשלה".

ליברמן בכנסת הבוקר, אחרי הפגישה עם נתניהו // צילום: אורן בן חקון

השניים שוחחו אתמול, וקבעו להיפגש. נתניהו אמר לליברמן: "אין טעם לבזבז את זמנה של המדינה. ניפגש, נראה אם זה רציני או לא, ובהתאם לזה נקבל החלטה". גורם בליכוד התייחס אתמול לפגישה, ואמר: "מקווים שזו תהיה פגישת נימוסין ואולי אפילו היא תהיה באמת מנומסת, אבל קשה לומר שאנחנו בונים על תוצאות מרחיקות לכת".

ליברמן התייחס לפגישה בחשבון הפייסבוק שלו, וכתב: "הוזמנתי על ידי נתניהו לפגישה בלשכתו. כפי שאמרתי מיד אחרי הבחירות, וגם לפני ואחרי הפגישה עם גנץ – אם נוזמן באופן רשמי נבוא, ואכן מחר תתקיים פגישה".

"יצוין כי כל מאמצינו הם להקים ממשלת אחדות לאומית שמורכבת משלוש מפלגות - ישראל ביתנו, הליכוד וכחול לבן. עמדה זו הבהרנו לפני הבחירות, במהלך הבחירות, אחרי הבחירות, וגם היום בצהריים לאחר ישיבת מנהלת המפלגה. לא נהיה שותפים לשום ממשלה אחרת".

ליברמן הוסיף, "לצערי ראיתי היום את הליכוד מקריב את ח"כ אבי דיכטר ומזיז אותו מתפקיד יו"ר ועדת חוץ וביטחון, ומנגד אותו הליכוד שומר בקנאות על ח"כ משה גפני בתור יו"ר ועדת הכספים. הצטערתי לא פחות לראות את כחול לבן משתפים פעולה עם הרשימה המשותפת והחרדים, ומסכימים להשאיר את גפני בתור השומר על השיבר בתפקיד יו"ר ועדת הכספים".

עוד בנושא:

ליברמן: "אם לא תהיה פריצה במו"מ - נגיש הצעה משלנו"

ליברמן: "שנתניהו יגלה גמישות מול גנץ"

בכיר בישראל ביתנו: "ליברמן יעשה הכל כדי שנתניהו לא ימשיך"

נתניהו נגד לפיד: "הוא מונע ממשלת אחדות ומחזיק את גנץ כבן ערובה"

כזכור, ביום ראשון בכיר בסביבת ראש הממשלהדחה את הצעת ליברמןלמפגש בין השניים. לדבריו, "איווט רוצה פגישה עם נתניהו כדי להפיל עליו את האחריות לבחירות הנוספות". אותו בכיר לעג לליברמן ואמר: "מי שהפיל בשנה האחרונה שתי ממשלות שהליכוד עמד בראשן שיחבור לחבריו החדשים".

ליברמן אמר באותו היום שהוא מוכן לשבת למו"מ עם הליכוד. "אנחנו מוכנים לנהל משא ומתן בתנאי שהליכוד יפנה אלינו רשמית ולא מאחורי הקלעים, כמו שזה קרה עד כה", אמר ליברמן. עם זאת, הוא הדגיש כי הכוונה שלו היא למשא ומתן עם הליכוד בלבד, ללא שאר המפלגות המרכיבות את בלוק גוש הימין שהקים נתניהו לאחר הבחירות.

מוקדם יותר היום נערכה פגישה של חברי המטה המצומצם של מפלגת ישראל ביתנו, שבה דנו במצב הפוליטי שנוצר עם פיצוץ המשא ומתן ביןהליכוד וכחול לבן. חברי המטה דנו בין היתר במצב הפוליטי שנוצר והודגש כי הדבר האחרון שהמדינה צריכה היום הן בחירות חדשות.

יחברו יחדיו? ליברמן (משמאל) וגנץ // צילום: אלעד מלכה

יו"ר המפלגה, ח"כ אביגדור ליברמן, אמר: "גם אם יתקיימו בחירות שלישיות, המצב במפה הפוליטיתלא ישתנה משמעותית, ולכן חייבים להגיע לפתרון מושכל ולהשאיר את כל השיקולים האישיים והאגו בצד".

עוד אמר ח"כ ליברמן כי "במסגרת הדו צדדית בין הליכוד לכחול לבן ניתן יהיה להתקדם הרבה מעבר למה שראינו עד היום, אך אם עד יום כיפור לא תהיה פריצת דרך, ישראל ביתנו תניח הצעה משלה לשתי הסיעות".

"בכל מקרה אחרי יום כיפור נכנס לכל מלאכת הרכבת הממשלה בהילוך גבוה״ הוסיף. כמו כן, הבהיר ליברמן כי ינצל את יום השבעת הכנסת ה-22 מחר (חמישי) למגעים לא פורמליים עםראשי הליכוד וכחול לבן.

בהכנת הידיעה השתתף אבי כהן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...