"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בלב הג'ונגל: מגלשת המים הארוכה בעולם

מגלשות מים הן לרוב קצרות לא פחות מאשר מהנות • במלזיה החליטו לשנות את העניין ולבנות בלב הג'ונגל מגלשה בגובה 70 מטר, שהגלישה בה אורכת 4 דקות

,עודכן

מגלשות מים בפארקיםהם תמיד חוויה מהנה, אך למען האמת גם קצרה למדי. אתה מטפס המון מדרגות אל שיא גובהה של המגלשה, ואז אתה תוך שניות מוצא את עצמך למטה בתוך הבריכה הקטנה, כשחצי תאוותך בידך בשל קוצר הזמן של החוויה.

אבל במגלשה המלזית ESCAPE, שנמצאת בפארק השעשועים פנגאנג, ההנאה נמשכת לא פחות מארבע דקות מלאות, בהן אתה מתפתל במגלשה במורד 70 מטרים כאשר נוף של ג'ונגל פראי סביבך מכל עבר. המגלשה המדוברת היא באורך של 1140 מטרים, והיא שברה גם את שיא העולם הקודם בתחום מגלשות המים, שיא שהוחזק על ידי פארק השעשועים ברנון בניו ג'רזי.

צפו: מגלשת המים הארוכה בעולם

מנכ"ל הפארק המלזי, סים צ'ו קונג, מציין כי "המטרה שלנו לא הייתה במובהק לשבור את שיא העולם, זה ממש לא היה העניין. תמיד מציק לי ומבלבל שאתה נכנס למגלשת מים, ומסיים אותה בדיוק כשאתה מתחיל ליהנות, לכן בראש שלי היה לבנות מגלשה כזו שתיהנה בה במשך כמה דקות מלאות בצורה שתותיר עליך חותם".

בניית המגלשה בתוך הג'ונגל המלזי חייב את החברה המפעילה את הפארק לייצר את מנהרת הגלישה מפולימר פלסטי חזק, ולתמוך את כל המערכת בעמודי פלדה. על הדרך החליטו המארגנים לבנות גם מעלית שמביאה אותך מלמטה אל נקודת ההזנקה של המגלשה, על מנת שלא יהיה צורך בעלייה של במדרגות רבות במעלה ההר. כך הופכת מגלשה זו לאטרקטיבית במיוחד, כיוון שלא רק שנהנים זמן רב מאד במורד הזרם, אלא גם לא מטפסים ברגליים חזרה את כל הדרך למעלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר