"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לאה גולדין באו"ם: "חמאס מענה אותנו באכזריות חמש שנים"

אימו של חלל צה"ל שגופתו מוחזקת בידי חמאס בעזה השתתפה בכינוס השנתי של מועצת זכויות האדם של האו"ם • "דמיינו מה אתם הייתם עושים אם זה היה בנכם?"

,עודכן
לאה גולדין // צילום: UN Watch // לאה גולדין // צילום: UN Watch

ד"ר לאה גולדין, אמו של קצין צה"ל סגן הדר גולדין,המוחזק בידי חמאס בעזה,השתתפה אתמול בכינוס השנתי המיוחד של מועצת זכויות האדם של האו"ם המתקיים בז'נבה, שווייץ.

במהלך דברים שנשאה בכינוס קראה גולדין למדינות החברות במועצה לפעול על פי החלטת האו"ם 2474 שהתקבלה בחודש יוני האחרון, לשנות את המדיניות שלהן כלפי הנעשה בעזה ולנקוט יוזמה שתביא להשבת חיילי צה"ל והאזרחים הישראלים המוחזקים בידי חמאס, תוך הפרה חמורה של הדין ההומניטרי הבינלאומי.

גולדין אמרה בנאומהבכינוס המועצהכי "הדר היה בן 23 כשנהרג ונחטף. הוא היה אמן מוכשר, שהתארס ועמד להתחתן עם אהבת חייו, עדנה, בקיץ 2014. אבל באותו החודש, שעה לאחר תחילתה של הפסקת אש הומניטרית בחסות האו"ם בין חמאס לישראל, יצאו מחבלי חמאס ממנהרה בעזה, ארבו ליחידת צה"ל והרגו את הדר".

לדבריה, "זה חמש שנים חמאס מחזיק את בננו ואת החייל אורון שאול, ומסרב לשחררםתוך הפרה בוטה של אמנת ז'נבהוהחוק ההומניטרי הבינלאומי. במשך חמש שנים מענה חמאס באכזריות את משפחתנו, מונע כל גישה של נציגי הצלב האדום ומונע את הבאת הדר לקבורה נאותה על פי שלוש הדתות".

גולדין הוסיפה כי "בחודש יוני אימצה מועצת הביטחון של האו"ם את החלטה 2474, הדורשת מכל המדינות לשאת באחריות להחזיר את השבויים והנעדרים, ומורה לשליחים המיוחדים של האו"ם לפעול ליישום ההחלטה. בחודש שעבר נפגשתי עם המזכ"ל גוטרש, שחזר והדגיש כי הוא עומד מאחורי החלטה זו וקורא לשחרר באופן מיידי וללא תנאי את הדר. זו לא המשימה שלי בלבד - זו משימה שכולכם חולקים יחד איתי. אני שואלת את נציגי המדינות החברות במועצה: כאימהות ואבות, אנא דמיינו לרגע, מה אתם הייתם עושים אם זה היה בנכם שמוחזק בעזה?".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר