לאחר פתיחת עונה מגומגמת עם 7 נקודות מתוך 15 אפשריות, ברצלונה תארח מחר (שלישי, 22:00) את ויאריאל למשחק ביתי בקאמפ נואו במסגרת המחזור ה-6 בליגה הספרדית.
הקטאלונים מגיעים למשחק לאחר הפסד מביך בגרנאדה (2:0), הפסד שגרם לביקורת גדולה על המאמן, ארנסטו ואלוורדה ועל שחקני ה'בלאוגרנה'. ההפסד בשבת האחרונה היה ההפסד השני של ברצלונה העונה, לאחר ההפסד במחזור הפתיחה מול אתלטיק בילבאו (1:0) ומחר מול הצוללת הצהובה ליאו מסי וחבריו חייבים להשיג 3 נקודות ולשנות את המומנטום.
היום (שני) ערכה הקבוצה מסע"ת לקראת המשחק ובה אמר ואלוורדה: “בעולם הכדורגל מדברים על משבר בתוך שלושה ימים ותוך שלושה ימים אתה יוצא ממנו. זאת המטרה שלנו, להשיג שש נקודות בשבוע. מאמנים תמיד נמדדים בכל משחק. יש בברצלונה דרישה ליותר. בשנים הקודמות היה לנו יתרון מההתחלה, עכשיו לא התחלנו בצורה טובה ונצטרך להתגבר על הסיטואציה”.
ואלוורדה, מסי, פיקה וסוארז, היום באימון בארסה // צילום: אי.פי.אי
על ויאריאל אמר: “זו קבוצה שתמיד מסובך לנו מולה, הם פתחו היטב את העונה והתגברו על הקשיים. הם הופכים כל משחק לקשה ויש להם שחקנים מהירים מאוד, שיכולים להכאיב לנו. אנחנו צריכים להתרכז בכל העונה שעומדת מולנו ולא לנתח יותר מדי את המצב הקיים".
עוד הוסיף מאמן בארסה: "אם נחזור לעונה שעברה, שם סבלנו וידענו לחזור מזה, עד שספגנו מכה מליברפול. התוצאות שלנו מחוץ לבית לא כל כך טובות, אבל נדע להתאושש. הדרישות ממני היו מההתחלה גבוהות, בכל משחק, אין חדש. יש דרישה גדולה מכולה, במיוחד בברצלונה. כולנו מבינים באיזה מקום אנחנו, הזרקור תמיד מופנה אליי”.
על ניפויו של איבן ראקיטיץ’ מהסגל: “תמיד אתם שואלים אותי על מי שלא נמצא. אם הוא לא שם זה כי מישהו אחר נכנס במקומו”.
