"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

שיתוף כתבה
אוחנה: "חוק המצלמות יובא לכנסת ביום רביעי"
שר המשפטים בכנס בירושלים: "מקווה שאלה שהתנגדו היום לחוק יתעשתו ביום רביעי" • "אילו היו מצלמות בבחירות האחרונות - הבחירות האלה היו נמנעות"
שר המשפטים אוחנה // צילום: צחי מרים

אוחנה: "חוק המצלמות יובא לכנסת ביום רביעי"

שר המשפטים בכנס בירושלים: "מקווה שאלה שהתנגדו היום לחוק יתעשתו ביום רביעי" • "אילו היו מצלמות בבחירות האחרונות - הבחירות האלה היו נמנעות"

אריאל כהנא
, עודכן

אחרי שחוק המצלמות שהוביל ראש הממשלה נתניהונפל הבוקר בוועדה המסדרת של הכנסתבתום דיון סוער במיוחד, כעת מתברר שעדיין לא נאמרה המילה האחרונה בנושא. הוועדה המסדרת למעשה הייתה רק ניסיון של תנועת הליכוד לקצר מהלכים, אבל החוק עדיין יכול לעבור דרך מליאת הכנסת.

שר המשפטים אמיר אוחנה אמר היום בכנס חלוקת תעודות שמאי מקרקעין: "בעוד יומיים אנו מצפים להניח את החוק בפני מליאת הכנסת – ומקווים שגם אלה שהיום התנגדו לחוק, יתעשתו ויצביעו בעדו.

"לפני כשבועיים, קיבל יו"ר ועדת הבחירות החלטה הקובעת – שניתן לעשות זאת, אבל יש צורך בחקיקה. טוב, הנחנו את החקיקה המדוברת. החקיקה מאפשרת לנציגים המפקחים בקלפיות לתעד את מה שהם רואים באולמות ההצבעה ובעת ספירת הקולות.

"אף אחד לא הלך בחדווה לבחירות נוספות, אם אתם חושבים שרק הציבור מאס בזה – הניחו שגם הפוליטיקאים, מכל הצדדים של המפה הפוליטית לא משתגעים על הרעיון. הלכנו לבחירות האלה בגלל שכמעט שמונה מנדטים שלנו בימין הושלכו לפח, ואני לא מדבר על המנדטים של ליברמן אלא על אלה שלא עברו את אחוז החסימה, ובעיקר בנט-שקד שהיו קרובים 1,400 קולות מלעבור את אחוז החסימה.

"כשאתה לומד שזה היה הפער, ומצרף לזה את התלונות שהצטברו במשטרה ועודן נבדקות על זיופים בקלפיות, את הנתונים על האנשים שנפטרו בין שלב פרסום ספר הבוחרים ועד למועד הבחירות – ובכל זאת 'הצביעו' בבחירות, האנשים שעל פי רישומי המדינה שהו בחו"ל בעת הבחירות אך הצבעתם באורח פלא נרשמה, אתה מבין שאילו היו מצלמות – הבחירות היו נמנעות.

"ונבהיר כבר עכשיו: המדובר על מצלמות שיישאו הפקחים בכל הקלפיות, בכל רחבי הארץ, בכל המגזרים ובכל המקומות – למעט מקום אחד, שהוא המקום החשאי והכמוס בו האדם נשאר עם עצמו ועם מצפונו – מאחורי הפרגוד. מטרת החוק מאוד פשוטה: לשמור על טוהר הבחירות. לוודא שתוצאות הבחירות משקפות באופן מלא ומדויק ככל הניתן – את דין הבוחר. הא ותו לא. מה מחטא טוב יותר מאור השמש?

"ולפתע אנו שומעים שניתן לעשות זאת בחקיקה, אבל לא עכשיו אלא רק אחרי הבחירות, מכל מיני סיבות ואמתלות, מילים ריקות בעלמא, חששות ללא ביסוס וללא הסבר מניח את הדעת. אחרי הבחירות?! אתם רשאים לסגור את דלתות האורווה – אבל רק אחרי שכל הסוסים ברחו. אתם יכולים לעלות לרכבת, אך רק אחרי שהיא תצא מהתחנה. ביום רביעי הקרוב, בעוד יומיים, אנו מצפים להניח את החוק בפני מליאת הכנסת ומקווים שגם אלה שהיום התנגדו לחוק, יתעשתו ויצביעו בעדו."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...