"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"הליכוד חייב להיות הכי גדול": אדלשטיין לא שולל אחדות
יו"ר הכנסת התראיין למשדר הבחירות המשותף של i24NEWS ו"ישראל היום" והתייחס להקמתה של ממשלת אחדות, אך הוסיף: "הליכוד חייב להיות הכי גדול"
אדלשטיין (שני מימין) במשדר הבחירות // צילום: גדעון מרקוביץ' // אדלשטיין (שני מימין) במשדר הבחירות // צילום: גדעון מרקוביץ'

"הליכוד חייב להיות הכי גדול": אדלשטיין לא שולל אחדות

יו"ר הכנסת התראיין למשדר הבחירות המשותף של i24NEWS ו"ישראל היום" והתייחס להקמתה של ממשלת אחדות, אך הוסיף: "הליכוד חייב להיות הכי גדול"

ארז לין
, עודכן

ממשלת אחדות בין הליכוד למפלגות מהצד השני של המתרס האידיאולוגי, היא דרך טובה להתמודד עם המצב הביטחוני המאתגר שמולו ניצבת ישראל. כך אמר אמש (ראשון) יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, במשדר הבחירות המשותף של ערוץ i24NEWS ו"ישראל היום".

על רקעההסלמה האחרונה בצפוןובדרום, נשאל אדלשטיין, מקום שני ברשימת הליכוד, אם ממשלת אחדות היא כורח השעה,חרף הצהרותיו של רה"מ נתניהוכאן ב"ישראל היום" על כך שלא יקים ממשלת אחדות.

אדלשטיין סדק את הנחרצות של נתניהו, והשיב כי "בעיות הביטחון רבות ומסובכות מאוד, בלשון המעטה. ממשלה רחבה היא בהחלט פתרון טוב, אך צריך להבהיר בבירור את המסר שלנו בבחירות: אנחנו צריכים להיות הכי גדולים. צריך להשיג רוב יחד עם השותפים הטבעיים, ומבחינתי, אחר כך אנחנו חייבים לפנות לכל הסיעות הציוניות ולהציע להן להצטרף... כך שאני רוצה רוב אידיאולוגי מוצק שמזדהה עם הליכוד, כדי להמשיך באותה הדרך. ממשלה רחבה היא תמיד אפשרות טובה כדי להתמודד עם ביטחון, כלכלה ועניינים חברתיים".

באשר לתקיפת חיזבאללה בגבול הצפון אתמול, הדגיש אדלשטיין כי ישראל "לא תגיב בצורה משוגעת", בלשונו, אך הבהיר כי צריך להמתין ולראות איך המצב יתפתח. הוא הוסיף כי לא בטוח שסבב ההסלמה עם חיזבאללה הסתיים. "לא ניתן לארגון הזה להפוך לאיום אמיתי על הצפון ועל כל המדינה. נוודא שלא יפריעו לנו. בלבנון יש ריבון, ממשלת לבנון, והיא אחראית לכך שאף אחד לא יירה לשטח ישראל".

אדלשטיין דחה בתוקף את הטענה כי ייתכן שההסלמה משרתת את הקמפיין של הליכוד. "זה לא חלק מהחישוב שלנו", הבהיר.

כשנשאל לגבי תמיכתו בנתניהו, ציין אדלשטיין שלא ייקח חלק בניסיון להדיח את נתניהו מראשות המפלגה אחרי הבחירות, גם אם יתקשה להקים ממשלה. "ליכוד היא תנועה דמוקרטית פנימית. בתנועה שלנו המנהיג נבחר בפריימריז, אז מי שרוצה להתמודד נגדו, יכול לעשות זאת בבחירות הפנימיות הבאות. אבל כיום הוא המנהיג שלנו וזה לא ישתנה לפני או אחרי הבחירות. הסיעות האחרות חייבות להפנים זאת. כדי שלא יהיו עוד בחירות, כולם צריכים להבין את זה. אני מבין הבדלים אידיאולוגיים, אך אני לא אוהב חרמות אישיים".

אדלשטיין (מימין) והעורך הראשי של "ישראל היום" בועז ביסמוט // צילום: גדעון מרקוביץ'

כשנשאל אםאביגדור ליברמןוראש הממשלה נתניהו יכולים לשבת יחד באותה ממשלה, למרות היחסים העכורים ביניהם, השיב ש"הכל יכול לקרות. ראינו התפתחויות מוזרות בעבר בפוליטיקה. אין פערים אידיאולוגיים גדולים שימנעו מהם לעשות זאת".

המשדר אתמול היה מורכב משתי תוכניות בנות חצי שעה: אחת באנגלית, בהנחיית ג'ף סמית', ואחת בצרפתית, בהנחיית נטלי נגר. העורך הראשי של "ישראל היום", בועז ביסמוט, הגיש את התוכנית לצד שניהם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...