דיווח: הג'ודאי האיראני סעיד מולאי מבקש מקלט מדיני בגרמניה

על פי הדיווחים באירופה, סעיד מולאי טוען שאולץ להימנע ממפגש עם שגיא מוקי באליפות העולם בג'ודו וכן להפסיד בכוונה בקרב על מדליית הארד

סעיד מולאי, באליפות העולם בג'ודו השבוע // צילום: רויטרס // סעיד מולאי, באליפות העולם בג'ודו השבוע // צילום: רויטרס

סעיד מולאי, הג'ודאי האיראני שהתחרה השבוע בקטגוריית המשקל של שגיא מוקי, טוען כי נאלץ להימנע מתחרות עם הישראלי ומבקש מקלט מדיני בגרמניה. כך עולה מהדיווחים שפורסמו הערב (שישי) באירופה. לפי הדיווחים, התוכנית ארוכת הטווח שלו היא לייצג את נבחרת הפליטים במשחקים האולימפיים בטוקיו בשנה הבאה.

מולאי, המדורג ראשון בעולם, מולאי טוען כי התבקש על ידי קברניטי איגוד הג'ודו האיראני שלא להגיע למצב שיצטרך להתחרות מול מוקי ונאלץ להפסיד בחצי הגמר למתיאס קאסה הבלגי. לפי דיווחים של עיתונאים איראנים גולים, השלטונות באיראן הפעילו לחץ על משפחתו ועליו להפסיד בכוונה, וכך הוא אכן עשה.

ראש הממשלה נתניהו בשיחה עם שגיא מוקי

כמו כן, על פי טענתו הוא התבקש לאחר מכן להפסיד בקרב על מדליית הארד, על מנת להימנע מסיכוי לעמוד על הפודיום כאשר ה"תקווה" מנוגנת בעקבות זכייתו של מוקי.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר