זמן דרבי
בלי ההקנטות של תאמאש (וגם בלי היכולת שלו על כר הדשא), עם רוקאביצה בכושר הבקעה, ואחרי ניצחונות במחזור הפתיחה - הדרבי החיפאי הראשון של העונה ייצא לדרך במוצ"ש • האם הירוקים ינצחו לראשונה אחרי שלוש שנים?
1. בעונות האחרונות כשחשבתם על הדרבי החיפאי, חשבתם מן הסתם על גבריאל תאמאש. ההקנטות, הסרטונים והתמונות המזלזלות ברשתות החברתיות לפני ואחרי המשחקים, וכמובן - השערים שהבקיע נגד היריבה העירונית. הבלם הרומני הוסיף כמויות של פלפל לדרבי החיפאי, שייערך במוצ"ש בסמי עופר - אבל הפעם בלעדיו.
אף אחד לא יופתע אם תאמאש, שמשחק היום ברומניה, ינסה לחמם את האווירה ביממה שנותרה עד לשריקת הפתיחה, אבל אם נשים לרגע בצד את הפיקנטריה ונתרכז בצד המקצועי, העובדה שתאמאש לא משחק עוד בהפועל חיפה, שלא הפסידה למכבי חיפה כבר שלוש שנים, נותנת יתרון משמעותי לירוקים. הרי שום חלוץ לא אוהב לשחק מול בלם עם טירוף בעיניים כמו שהיה לתאמאש בדרבים, בטח כשהבלם הזה גם יודע להבקיע.
תאמאש מול שועה. יהיה חסר לאווירה // צילום: יוסי שקל
2. כדי שמכבי תצא סוף־סוף כשידה על העליונה היא צריכה את ניקיטה רוקאביצה בכושר הבקעה כמו במשחק נגד הפועל רעננה. בעיני רבים, רוקאביצה הוא סוג של אנדרייטד, אולי בגלל שהוא לא מבקיע בכמויות, אבל זה ממש לא מה שחושבים עליו במועדון.
החלוץ האוקראיני־אוסטרלי היה אחד השחקנים הראשונים שמרקו בלבול דרש להשאיר בכרמל, והמשימה לא היתה פשוטה כלל משום שהוא כבר היה שחקן חופשי, קיבל הצעות מסין וחוזר על ידי האקסית בית"ר ירושלים. "רוקאביצה בן 32, וזה שהחתמנו אותו לשנתיים אומר הכל לגבי מה שאנחנו חושבים עליו", אמרו אתמול במועדון, "אנחנו מקווים שהוא ייתן עונה גדולה".
העונה הגדולה האחרונה של רוקאביצה היתה בבית"ר, אז הבקיע 14 שערים. בשלוש העונות שלו בחיפה, כולל המחזור הראשון העונה, יש לו 25 שערי ליגה. בכרמל מסבירים שלמרות שרוקאביצה לא מבקיע בכל עונה 15-12 שערים, תרומתו גדולה גם כשהוא לא מבקיע. "זה שחקן עם הרבה מהירות והרבה תנועה", אומרים בחיפה, שם מקווים שבמוצ"ש השחקן שוב ימצא את הרשת, "הוא פותח את המשחק, מחפש את השער ומביא הרבה מעבר לחלוץ רגיל".
רוקאביצה תפקד השבוע כשגריר של הירוקים במאמצים לצירוף הבלם טרנט סיינסבורי, שחתם אתמול רשמית לשנתיים אחרי שקיבל פיצוי כספי מפ.ס.וו איינדהובן תמורת התרת חוזהו והגיע כשחקן חופשי. החלוץ שוחח עם הבלם כמה פעמים בנוגע להתלבטויות אם להגיע לישראל והמליץ לו בחום לחתום בקבוצה.
ביומיים שסיינסבורי שהה בארץ הוא נפגש עם רוקאביצה, שאותו הוא מכיר מנבחרת אוסטרליה, והחלוץ הכיר לו את העיר ואת האנשים במועדון. גורם המעורה בפרטים סיפר: "סיינסבורי חתם בחיפה כי הוא רוצה להתחרות על תארים ואולי לשחק בליגה האירופית או בליגת האלופות, כי באיינדהובן הוא היה מתייבש, אבל ניקיטה עזר פה המון".
אוהדי מכבי. יראו ניצחון לראשונה אחרי שלוש שנים ? // צילום: יוסי שקל
3. הניצחון במחזור הפתיחה הפיח המון תקוות בקרב הקהל הירוק. נכון, החוליה האחורית סיפקה סיבות לדאגה, אבל הקבוצה הראתה אופי שאולי היה חסר לה בעונות שעברו. המבחן מחר יהיה קשה יותר, אבל אם מכבי תנצח בדרבי זה ייתן לה המון ביטחון להמשך הליגה, כפי שהודה גורם בקבוצה: "כל ניצחון חשוב אם רוצים לרוץ עד הסוף, אבל ברור שניצחון בדרבי זה משהו אחר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו