"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

טראמפ: "יהודי שמצביע לדמוקרטים – לא נאמן"

חברות הקונגרס ראשיד ועומאר קשרו בין איסור כניסתה לישראל לסיוע הכספי שמוענק למדינה • נשיא ארה"ב הגן על ישראל וכינה את עומאר "טאליב עם הדמעות"

,עודכן
דונלד טראמפ // צילום: AP

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ יוצא בחריפות נגד הדמוקרטים, ובראשם נגד שתי חברות הקונגרסרשידה טאליב ואילהאן עומאר, וטוען כי יהודי שמצביע למפלגה הדמוקרטית הוא אדם בור או חסר נאמנות לישראל.

בדברים שאמר בעת פגישה עם נשיא רומניה, קלאוס יוהאניס, יצא טראמפ נגד המפלגה הדמוקרטית, לאחר ששתי חברות הקונגרס כינסו אמש (שלישי) מסיבת עיתונאיםוקשרו בין איסור כניסתן לישראל להעברת הסיוע הכספי. "כמחוקקים יש לנו מחויבות לראות את המציאות כמו שהיא ולבחון את מדיניות החוץ של הממשל ולאן הולכים כל המיליונים שלנו שנשלחים כסיוע", טענה עומאר במסיבת העיתונאים.

היא הוסיפה וטענה כי הסיבה לאיסור על כניסתן הייתה כדי להסתיר את מה שמתרחש ביהודה ושומרון. "אנחנו לא יכולים לאפשר לטראמפ ולנתניהו להסתיר מאיתנו את המציאות האכזרית של הכיבוש. אני קוראת לכם (לחברי הקונגרס) להגיע לישראל. הכיבוש הוא אמיתי. מניעת הגעתם של חברי קונגרס לא תגרום למציאות הזו להיעלם".

הלילה התייחס טראמפ לסערה, ותקף בחריפות את היהודים שמצביעים למפלגה שנציגותיה קוראות להפסיק את הסיוע לישראל. "לחתוך את התמיכה נגד ישראל בגלל שני אנשים ששונאים את ישראל, ושונאים את העם היהודי? אני לא מאמין שאנחנו מנהלים את הדיון הזה. לאן במפלגה הדמוקרטית הגיעו, שהם מגנים על שני האנשים האלו?", זעם טראמפ. הוא הוסיף והבהיר כי בעיניו אין מקום ליהודים במפלגה הדמוקרטית. "כל אדם יהודי שמצביע למפלגה הדמוקרטית - זה מוכיח חוסר גדול בידע, או חוסר נאמנות".

טראמפ כינה את עומאר "טאליב עם הדמעות", מכיוון שהיא פרצה בבכי במהלך דבריה במסיבת העיתונאים, ולעג לה. "פתאום היא מתחילה עם דמעות. אני לא קונה את זה, אפילו לשנייה, כי ראיתי אותה במצב רוח מרושע מאוד בעצרות הקמפיין שלי. ראיתי אישה אלימה ומרושעת וחסרת שליטה ופתאום אני רואה אדם שבוכה כי היא לא יכולה לראות את סבתא שלה".

בליגה נגד השמצה תקפו בתגובה לדבריו של טראמפ וקראו להפסיק להשתמש ביהודים ככלי פוליטי. "לא ברור למי מתכוון הנשיא טראמפ באומרו שהיהודים יהיו ״לא נאמנים״, ואולם השימוש בטענות בדבר חוסר נאמנות על מנת לתקוף יהודים אינו חדש. כפי שאמרנו בעבר, אפשר להיות חלק מההליך הדמוקרטי מבלי להשתמש בטענות מסוג זה. הגיע הזמן להפסיק להשתמש ביהודים ככלי פוליטי".

יו"ר הוועד היהודי-אמריקני (AJC) דייוויד האריס, התייחס לדבריו של טראמפ. "דבריו בלתי ראויים, לא מקובלים ואף ממש מסוכנים. הוועד היהודי האמריקני מזועזע מהביקורת שהביע טראמפ נגד יהודים שתומכים או מצביעים למועמדים דמוקרטים", לשון ההודעה. עוד צוין, כי "ליהודים אמריקנים, כמו כלל האמריקנים, יש מגוון רחב של דעות פוליטיות והעדפות. ההנחה של חוסר נאמנות או ידע על בסיס העדפת מפלגה - לא ראויה".

לעומתם, הקואליציה היהודית הרפובליקנית הגנה על דברי טראמפ, והבהירה כי כוונתו היתה לכך שיהודים שמצביעים עבור דמוקרטים מגלים חוסר נאמנות כלפי עצמם ולא כלפי ארצם.

מבט על מעלה שמרבית יהודי ארצות הברית נוטים להצביע למפלגה הדמוקרטית. על פי נתוני מכון הסקרים Pew בבחירות האמצע בשנה שעברה הצביעו 79% מיהודי ארה"ב למועמדים דמוקרטים. בנוסף, כ-70% מהיהודים הצביעו להילרי קלינטון במירוץ מול טראמפ בבחירות 2016.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר