לאחר כחודש: שריפה בדרום מבלוני תבערה
בשעות אחה"צ פרצה שריפה ביער שמחוני שבעוטף עזה, כתוצאה מבלון תבערה ששוגר מהרצועה • הסיבה לשריפה נוספת שפרצה ביער פלוגות עדיין נחקרת
,עודכן
השריפה שפרצה היום (רביעי) ביער שמחוני בעוטף עזה, היא כתוצאהמבלוני תבערהששוגרו מרצועת עזה לעבר שטח ישראל - כך עולה חקירה של חוקר השריפות של כבאות והצלה אשקלון.
צילום: משה ברוכי, יערן קק״ל
מדובר בשריפה הראשונה באזור, שנגרמה כתוצאה משיגורבלוני תבערה, לאחר הפוגה שנמשכה כחודש. בנוסף לכך, שריפה נוספת שפרצה היום בשעות הצהריים ביער פלוגות עדיין נמצאת בחקירה.
בחודש שעבר נפגשו הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי ומפקד פיקוד הדרום, אלוף הרצי הלוי, עםראשי הרשויותבעוטף עזה ושדרות. במהלך הפגישה אמר הרמטכ"ל כי צה"ל יפעל בכל האמצעים כדי להפסיק את טרור בלוני התבערה. כוכבי גם העביר לראשי העוטף סקירה על המצב ברצועת עזה וכן על ארגוני הטרור הפועלים בה.
במפגששוחחו על האתגרים המשותפים ועל המשך חיזוק שיתוף הפעולה ההדוק בין צה״ל להתיישבות. מדובר בפגישה ראשונה בין הרמטכ"ל לראשי הרשויות בעוטף עזה לאחר שנדחתה במשך שבועיים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו