"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
"הלכה עתיקה": אישה הוציאה גופה מהקבר
בת 40 מהמרכז הגיעה לבית עלמין, פתחה את הקבר של הפרוד שלה וקרעה את התכריכים • בפני השוטרים טענה: "הקבורה לא הייתה טובה"
בית העלמין בחולון // צילום: גרי אברמוביץ

"הלכה עתיקה": אישה הוציאה גופה מהקבר

בת 40 מהמרכז הגיעה לבית עלמין, פתחה את הקבר של הפרוד שלה וקרעה את התכריכים • בפני השוטרים טענה: "הקבורה לא הייתה טובה"

,עודכן

אישה כבת 40, תושבת המרכז, נעצרה בחשד לחילול מקום קבורה והיזק לרכוש, לאחר שחשפה את הקבר של הפרוד שלה בבית העלמין בחולון. פרקליטה, עורך דין שמשון וייס, מהסנגוריה הציבורית, טוען כי מדובר בהלכות דתיות עתיקות.

שוטרי משטרת חולון קיבלו אמש דיווח על כך שפרודתו של גבר שנקבר יום קודם לכן בבית העלמין, הגיעה למקום, פתחה את הקבר שלו, קרעה את התכריכים מהגופה ועזבה את המקום. שוטרים שהגיעו למקום הבחינו בקבר הטרי, שכל החול שכיסה אותו הוצא ממנו, ורק שטיח כיסה את הקבר. גופת הגבר הייתה חשופה לחלוטין, ולידה הוצב בקבוק מים.

השוטרים החלו בסריקות על מנת לנסות ולאתר את מבצע המעשה, ולפנות בוקר אותרה החשודה בגינה ציבורית בחולון ונעצרה מיד לחקירה. בפני השוטרים טענה כי הקבורה לא הייתה טובה, מאחר שעל פי הלכות עתיקות יש לשים את הנפטר במערה מאווררת במשך שלושה ימים, על מנת שנשמתו תחזור. אם הנשמה לא חוזרת, גרסה האישה, קוברים את הגופה.

בבית משפט השלום הוארך מעצרה של האישה ובמקביל נקבע כי תישלח להסתכלות פסיכיאטרית. עורך דינה, שמשון וייס, מסר בתגובה כי "היא מודה בעובדות, אבל זה בא ממקום דתי והלכות דתיות עתיקות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו