זה לבן על יוון

המחירים לא נמוכים, אבל יש אינסוף סמטאות בוהקות, חופים מזמינים ואוכל משובח • אחרי שהפך ליעד נחשק לסלבס, גם אתם יכולים לתפוס בטן־גב באי מיקונוס

טחנות הרוח. יש הרבה כאלה באי מיקונוס // טחנות הרוח. יש הרבה כאלה באי מיקונוס

השנה היתה 2012. באי היווני מיקונוס פושטת שמועה בין הנופשים על "כוכב או כוכבת ענקיים" שצפויים להגיע לאי בחשאיות. אחרי יומיים של שמועות, ניחושים והערכות, עוגנת יאכטה עצומת ממדים במרחק כמה מאות מטרים מהחוף. בורסת השמות באליה ביץ', החוף המפורסם ביותר באי, מתעצמת: האם מדונה היא שמתקרבת אל החוף? ואולי זאת ליידי גאגא? 

24 שעות חולפות, והיאכטה מתקרבת עוד יותר. בזה אחר זה יורדים נוסעיה אל המים. עשרות אנשים בכל הגילים, אף אחד מהם לא דמות מעניינת לצילום סלפי. רגע לפני שהיאכטה מתרוקנת והמתרחצים בחוף מאבדים את התקווה האחרונה, יוצא ממנה הבמאי האמריקני סטיבן שפילברג. אמנם לא מדונה או גאגא, אבל גם אבק כוכבים באי שבאותם ימים נחשב לדי מבודד. 

מאז הגעתו של שפילברג למיקונוס עברו באי השליו שבים האגאי, כ־180 ק"מ מדרום־מזרח לבירה אתונה, מאות מפורסמים שהשאירו אחריהם הרבה מאוד תיוגי אינסטגרם: מאושיות האופנה ג'יג'י ובלה חדיד ועד גדולי הכדורגלנים. בקיץ הנוכחי בילו שם עומר אדם, עדן בן־זקן, ברק שמיר ורני רהב, לצד כוכב ברצלונה סרג'י רוברטו, דוגמנית העל איזבל גולארט, בעלה הכדורגלן הגרמני קווין טראפ ורבים אחרים. 

הפעילות באי התחילה לפני שנים כיעד לקהילה מובילת הטרנדים - הגייז. בעקבותיהם גילו הסלבס את היעד הנחשק, ובשנים האחרונות הפך האי למוקד משיכה המוני לכל מי שיכול להרשות לעצמו לשלם הרבה כסף תמורת מעט ימים. מדובר בתיירים נלהבים מאסיה, מארה"ב, מרוסיה, מאיטליה ומספרד. לתייר הישראלי יש יתרון גדול במיקונוס: הקרבה לארץ - פחות משעתיים טיסה מנתב"ג. 

בתי המלון באי מושקעים, והבולטים שבהם הם "קאבו טאגו" ו"רויאל מיקוניאן ריזורט". הראשון נחשב למלון האהוב על המפורסמים ולאחד המלונות היקרים ביותר ביוון בכלל, עם חדרים וסוויטות שמחיריהם יכולים לנסוק ל־10,000 דולר ללילה. הוא נמצא במרכז האי, וההזמנות אליו נעשות עד שנה שלמה מראש. יעיד על כך מעצב השיער מיקי בוגנים, אורח קבוע במקום. 

המלון השני נחשב זול יותר, אף שעדיין יש בו הכל. החיסרון הבולט שלו הוא ריחוקו ממרכז האי (23 דקות נסיעה), אבל אם להודות באמת - אין סיבה ממשית לצאת מתחומיו. מדובר במלון מפנק עם מסעדה מעולה, בריכה, ג'קוזי ונוף שתתקשו להיפרד ממנו. יתרון בולט נוסף של המלון הוא מרחק ההליכה הקצר - דקות אחדות - מאליה ביץ'. ה"רויאל מיקוניאן ריזורט" זול משמעותית מ"קאבו טאגו", וחבילה של שלושה ימים בו, כולל טיסות בחודש הבא, תעלה דרך חברת הנסיעות דיזנהאוז 949 יורו לאדם. 

• • •

חופשה במיקונוס היא בילוי בטן־גב קלאסי, והיא מציעה פחות אתרים היסטוריים וחפירות ארכיאולוגיות ויותר רביצה מול המים ושיזוף אחיד. החופים הבולטים והמפורסמים ביותר הם חוף פרדייז, חוף אליה וחוף פסארו, שנחשב לאחד המבוקשים, בין השאר בזכות מסעדת "נאמוס" הפופולרית באי. אם אתם באווירה נודיסטית, חוף פאראגה  הוא בדיוק בשבילכם. 

בדומה לתצוגות אופנה, מיטות השיזוף בשורות הקרובות יותר לים הן המבוקשות, ובחלק מהחופים הן עולות בהתאם (בהנחה שתצליחו להשיג מיטה). עבור הזכות לשכב בנוח בשורה הראשונה ובשורה השנייה באליה ביץ' תשלמו לא פחות מ־20 יורו לאדם (כמעט 90 שקלים).

היצע האוכל במיקונוס זהה לתפריטים קלאסיים מוכרים בחופי ים, והוא כולל פלטת טוגנים, טוסטים, פירות, וכמובן אלכוהול במחירים גבוהים מעט יותר מהממוצע בארץ. שעות אחדות בחוף הים עשויות לתפוח לחשבון של כמה מאות שקלים, בלי שתחזרו ממש שבעים לחדר במלון. 

בחוף עצמו מוצעים, בין השאר, סירות, קיאקים ויאכטות, עם אפשרות לשיט מסביב לאי, לחופים מבודדים ולאיים הסמוכים. לאוהבי האקסטרים מציע מיקונוס סנפלינג, קניונינג, סקי מים ואופנועי ים. ובכל מקרה, בסוף כל יום על החוף כדאי לקנח בשקיעה המרהיבה מהתצפית של מלון "אליסיום", שממוקם במרכז האי. יעד מושלם לדרינק יקר עם סלפי על רקע אחד הנופים היפים ביותר באי.    

מיקונוס משתרע על שטח של 85 קמ"ר, ומתניידים בו בעיקר ברכב שאפשר לשכור בשדה התעופה. רכיבה על אופנועים מומלצת פחות באי עקב ריבוי התאונות בכבישיו התלולים. במקומם עדיף לשכור טרקטורונים - אפשרות אמנם איטית יותר, אבל זולה וכיפית, שתקל עליכם מאוד גם במציאת חניה (סיפור שעשוי להגיע כאן למאה שקלים). 

• • •

הערב הוא הזמן האידיאלי לבקר בעיר המרכזית באי, שנקראת גם היא מיקונוס. מאות סמטאות לבנות ותלולות שבהן משובצים עשרות ברים, מועדונים, מסעדות וחנויות. האטרקציה הגדולה ביותר בתחום הקולינריה באי, שקיבלה מעמד של "הרבה מעבר לאוכל", היא מסעדת "Nusr־Et" של השף הטורקי גוצ'ה נוסרט, שנודע בכינוי "סולט בי" ("החמוד עם המלח"). עם יותר מ־22 מיליון עוקבים באינסטגרם, השף, שכמעט לא מסיר מפניו את משקפי השמש, ממליח את הבשר בצורה ייחודית לו ויוצר אינספור מעדנים שקשה להפסיק לזלול (והמחירים בהתאם). 

כשברקע שבע טחנות הרוח המאפיינות את האי, יש במיקונוס גם לא מעט אופנה - כיאה לקהל הכללי חובב המותגים. כך, למשל, במבט זריז בשולחנות סביבי במסעדה זיהיתי חולצה של בלמיין, שני תיקים של לואי ויטון, זוגות נעליים של גוצ'י ובלנסיאגה, ולקינוח - תיק של הרמס. רוב החנויות השוות נמצאות ברחוב מטואיאני וסביבתו, ושם אפשר למצוא חנויות של כל מותגי הפרימיום. 

קוד הלבוש השולט לגברים באי הוא מכנסי ברמודה, סניקרס וחולצות מכופתרות אווריריות, ואילו הנשים מסתובבות בשמלות עונתיות ונעימות בצבעים קיציים ובכובעי קש. אם לא הצטיידתם מהבית, תוכלו לקנות הכל באי. 

בסצנת חיי הלילה במיקונוס מככב המועדון בעל השם העולמי "Paradise Mykonos", שממוקם בקצה צוק המשקיף לנוף עוצר נשימה. בשיא העונה מביא אליו המועדון הפופולרי די.ג'ייז מפורסמים, וההיענות (וגם המחירים) בהתאם. כך, למשל, בחלק מהמקומות יגבו מכם 120 שקלים על כוס וודקה. 

גם אם קשה מאוד להתעלם מרמת המחירים הגבוהה באי, מי שיכול להרשות לעצמו חופשה במיקונוס - לא יתאכזב. היכולת שמציע האי הזה, לדלג בין רגעי פרטיות במרפסת או בבריכה במלון היישר להמוניות התוססת של העיר והחופים הפופולריים, מענגת. ביחד עם המים הצלולים, מזג האוויר המושלם בחודשי הקיץ, וכמובן היופי הקלאסי של יוון, שבוע של נופש במיקונוס הוא גלולת הרגעה לכל לחצי היומיום והשגרה.

הכותב היה אורח חברת דיזנהאוזטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר