סתיו שפיר, מרב מיכאלי ורויטל סוויד. בדרך למרצ? // צילום: קוקו, אורן בן חקון

גורמים במרצ פנו לשפיר, מיכאלי וסוויד

לאחר החיבור בין מפלגת העבודה לגשר מנסים במרצ לצרף את הח"כיות מהעבודה • במקביל גוברת ההתנגדות לחיבור עם ברק, מחשש לפגיעה בקול הערבי

האם ח"כיות בכירות בעבודה בדרך למרצ? ל"ישראל היום" נודע כי נציגים וח"כים מהמפלגה פנו לסתיו שפיר, מרב מיכאלי ורויטל סוויד בניסיון לשכנען לעבור לשורות המפלגה. המהלך נעשה מספר ימים לאחר חיבור העבודה עם מפלגת "גשר" של אורלי לוי-אבקסיס - דבר שגרם לתרעומת בקרב בכירים בעבודה, במיוחד לאחר שהמהלך נעשה ללא התייעצות עמם. המגעים עם שפיר נמצאים בשלבים מתקדמים יותר, ועדיין לא ברור מה הייתה תגובתן של מיכאלי וסוויד לפנייה.

בתוך כך, הולכת וגוברת ההתנגדות מבית לחיבור עם מפלגתו של אהוד ברק, "ישראל דמוקרטית". בדיון שהתקיים במרצ הביעו בכירים במפלגה התנגדות למהלך. אחד החששות הם שמהלך שכזה עלול לפגוע באלקטורט הערבי של המפלגה, משום שברק מזוהה עם תפיסת ה"אין פרטנר" ועם מהומות אוקטובר 2000. ברק מצדו טוען לפערים קטנים בלבד בין המפלגות.   

בלטה בהתנגדותה למהלך יושבת הראש לשעבר ח"כ תמר זנדברג, אולם היושב ראש הנוכחי ניצן הורוביץ סירב להתחייב שלא יהיה איחוד. גורמים במרצ מסרו כי בשלב זה המפלגה לא סותמת את הגולל על אפשרויות של איחוד, ובוחנת סקרים הבוחנים את השפעות איחוד זה. 

במקביל, גוברים הקולות במפלגה הקוראים לברק לפרוש מהתמודדות לכנסת. "ההתמודדות שלו מסכנת קולות של המחנה שלנו בלי שום סיבה ממשית", אומר גורם במפלגה,  "הרי במרבית הסקרים ברק לא עובר את אחוז החסימה. במצב הנוכחי, אחרי שפרץ החליט שלא לקיים איחוד אתנו, ברק פשוט מפריע למהלך אפשרי מצד פורשי העבודה ועלול לסכן את עתיד הגוש כולו". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...