אדם חרדי, תושב פלורידה, תובע את רשת הענק מקדונלדס בטענה כי הפלו אותו והפרו את חופש הדת שלו, כשסירבו להעסיק אותו ב-2016. התובע סיפר בפני וועדת שוויון להזדמנות בעבודה, כי הוא הגיש בקשה לעבוד כעובד תחזוקה בסניף של רשת המזון המהיר, אולם נאמר לו שהוא יצטרך לגלח את זקנו הארוך אם הוא רוצה לעבוד במקום. לטענתו, מקדונלדס מחייבת את כל העובדים להיות מגולחים למשעי.
על פי הדיווח, מנהלו אמר כי הוא קיבל את העבודה "אבל היה צריך לגלח את זקנו בהתאם למדיניות של החברה". לטענת התובע, הוא הציע לכסות את הזקן ברשת, אך המנהל סירב לקבל את הפשרה.
בתביעה, שהוגשה ביום רביעי, דורש החרדי, חסיד בחב"ד, שכר של שלוש שנים, על מנת לפצות אותו על העובדה שלא קיבל את המשרה. מדובר ככל הנראה בסכום שקרוב ל-100 אלף דולר.
לא מדובר בפעם הראשונה שבה ספק מזון נתבע בשל סירוב להעסיק אדם בשל אורך שיערו או זקנו. ב-2017 שילם עסק מזון בדיסני וורלד 30 אלף דולר לטבח שנדרש לגזור את הרסטות שלו, ופוטר לאחר שסירב לעשות זאת ממניעים דתיים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו