רב נגד טיפולי ההמרה: "סכנת נפשות"

הרב ורדי יצא נגד דברי הרב פרץ והגדיר אותם כמסוכנים • עם זאת ציין: "ניתן בעזרת איש מקצוע אחראי לברר איפה ממוקמת הנטייה על הרצף"

צילום מסך מתוך יוטיוב

הרב מרדכי ורדי, רב קיבוץ ראש צורים שבגוש עציון, פרסם מכתב לבני קהילתו שבו התייחס לסערה סביב דבריו של הרב רפי פרץ, ויצא נגד טיפולי ההמרה, זאת למרות שהבהיר שיש דרים לסייע להומוסקסואלים להתמודד. "אני מרגיש חובה להתייחס לדברים של הרב רפי פרץ, מכיוון שבדבריו אני רואה חשש לסכנת נפשות", הסביר מדוע התייחס לנושא. 

"ההומוסקסואלים והלסביות הצעירים שפגשתי במהלך חיי (והם לא מעטים) רובם שקלו התאבדות. האמירה שטיפולי המרה יכולים לשנות נטייה מינית, היא אמירה שגויה עם פוטנציאל נפיץ של רגשי אשמה ותסכול, שעלולים לדחוף אותם לאובדנות במקרה הרע ולחתונה ללא משיכה, במקרה הרע לא פחות".

"נכון שיש ספקטרום וניתן בעזרת איש מקצוע אחראי לברר איפה ממוקמת הנטייה על הרצף, ולפעמים זה רק בלבול בהתבגרות, ואיש מקצוע אמין יכול לעזור להם להבין מי הם, האם הם יכולים להתחתן, ולעזור להם לקבל את עצמם", הבהיר, אך הזהיר: "אנא, אל תתקרבו אל מכוני המרה למיניהם ואל רבנים רופאי אליל שטוענים שיוכלו להפוך את הנטייה, זה מיותר ומסוכן".

"חשוב שאנחנו כקהילה נדע להכיל בעלי נטייה חד מינית באהבה, גם במשפחה וגם בקהילה", קרא לאנשי קהילתו ופנה להומוסקסואלים בראש צורים: "ולצעירים הללו אם הם קיימים בקהילתנו אני פונה ואומר: אוהבים אתכם כמו שאתם, אתם לא חייבים להישאר בודדים  עם נטל הסוד, אל תהססו לפתוח ולדבר, אני מבטיח שלכל מי שתפנו, תתקבלו באהבה בכבוד ובתמיכה".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר