"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

היועץ האמריקני של כחול לבן המליץ: לא לדבר על ישראל

יו"ר כחול לבן צירף לקמפיין את ג'ואל בננסון, מי שעבד בעבר עם ברק אובמה ועם הילארי קלינטון • למועמדת הדמוקרטית המליץ: "אל תדברי על ישראל בפומבי"

,עודכן
צילום: GettyImages // ג'ואל בננסון

היועץ האמריקני החדש של מפלגת כחול לבן, ג'ואל בננסון,המליץ להילארי קלינטון,בעת שכיהן כיועצה בתקופת הבחירות לנשיאות ארה"ב ב־2016, שלא לדבר על ישראל בפומבי.

מתכתובות דואר אלקטרוני של בננסון, המשמש כיום יועצו שליו"ר כחול לבן בני גנץושל רשימתו, שנחשפו באתר וויקיליקס, נאמר כי הציע לקלינטון להביע תמיכה בישראל "רק בפני תורמים".

בננסון, שאותו גייס גנץ למערכת הבחירות הקרובה, השמיע בעבר שורה ארוכה של התבטאויות בעייתיות כלפי מדינת ישראל, ואף יעץ לשורה של בכירים דמוקרטים, בין השאר לכאלה שתמכו בהסכם הגרעין עם איראן ולכאלה הנחשבים מתנגדים חריפים של הממשל הנוכחי. עובדה זאת עשויה להעיב על היחסים בין גנץ וכחול לבן לבין הבית הלבן.

נעזרים ביועץ אמריקני. גנץ// צילום: יוסי זליגר

בעברו שימש בננסון יועץ גםלברק אובמהבשתי מערכות הבחירות שבהן ניצח ונבחר לנשיאות, ולאחר מכן היה האסטרטג והסוקר הראשי של קלינטון. באחד הראיונות עימו הוא נשמע מגחך על המועמד דונלד טראמפ ואומר כי "אין לו שום תקווה לניצחון".

היחס הבעייתי של בננסון לישראל בא לידי ביטוי כאמור בחשיפת המיילים שלו בוויקיליקס, כשבהתכתבות שלו עם קבוצת יועצים כתב: "למה אנחנו קוראים לישראל באירועים פומביים עכשיו? הבוחרים היחידים המעלים את מדיניות החוץ הם בכלל מצביעים רפובליקנים".

הוא גם שימש יועץ לשלושה פוליטיקאים מהמפלגה הדמוקרטית - בוב מנדס, קורי בוקר וכריס קונס. אחד מהם התנגד להסכם הגרעין עם איראן, אבל שניים התנגדו לביטולו, כחברים בוועדת החוץ של הסנאט.

מכחול לבן נמסר: "אנו נחושים להחליף את שלטון נתניהו ולפעול למען אזרחי מדינת ישראל. רעשי רקע ורכילויות לא רלוונטיות מתוך מערכות בחירות במדינות זרות לא יעצרו אותנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר