מה עושים עובדים במגזר הפרטי כשבדרך לעבודתם מתבצעות עבודות תשתית? קמים שעה קודם, אבל הפתרון הזה לא מקובל על ההסתדרות, למרות שבשנים האחרונות השכר במגזר הציבורי עלה יותר מהשכר במגזר הפרטי.
יו"ר מרחב ירושלים בהסתדרות, שהוא גם פעיל מפלגת כחול לבן, דני בונפיל, מאיים בנקיטת צעדים ארגוניים אם יקוזז שכרם של עובדי מדינה בעיר המאחרים לעבודתם.
בחלופת מכתבים עם פרופ' דניאל הרשקוביץ, נציב שירות המדינה, תחת הכותרת "עיר במצור" - טוען בונפיל כי העובדים אינם אלו שאשמים באיחורים, אלא עבודות התשתית המתנהלות בבירה.
"לא יזמתם כל פתרון שיקל על העובדים תוך התחשבות מינימלית ששכרם לא ייפגע כתוצאה מהאיחורים שוודאי אינם באשמתם", כתב בפברואר בונפיל לנציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ. ואילו השבוע הוא שב וכתב לנציב כי "המצב במשרדים במגדלי הבירה בכניסה לעיר הוא בלתי נסבל, ושוב בעקבות עבודות הרכבת הקלה המתבצעות סמוך לבניינים הנ"ל והגורמות לעיכובים רבים בכניסה וביציאה מהחניון (למעלה ממחצית השעה)".
יו"ר מרחב ההסתדרות בירושלים הוסיף כי הוא מצפה מהנציב לגלות "גדלות רוח... וטובה שעה אחת קודם, שתחסוך מציבור העובדים לצאת למאבק מול מקבלי ההחלטות".
הרשקוביץ סירב לבקשתו של בונפיל, ששלח מכתב נוסף ובו טען כי תשובתו של הנציב "לא פותרת את הבעיה". ביום שלישי שעבר הרמיזות של בונפיל בדבר השבתה הפכו לאיומים מוחשיים: "אבקשך לזמן בדחיפות המרבית פגישת עבודה לדיון ומציאת פתרונות", כתב הבכיר בהסתדרות להרשקוביץ, והוסיף: "אי־היענות לפנייתי זו תביא בהכרח לנקיטת צעדים ארגוניים בימים הקרובים".
בניין ההסתדרות // צילום: יהושע יוסף
בדצמבר האחרון שלח מכתב לנציב ובו הוא מתרה שלא לקזז משכרם של עובדים - הפעם בשל איחורים הנובעים ממחסומים צבאיים. בונפיל, שהורשע בעבר במרמה והפרת אמונים, נחשב לפעיל שטח יעיל במיוחד, ובתחילת השנה עזב יחד עם יו"ר ההסתדרות לשעבר ח"כ אבי ניסנקורן את מפלגת העבודה והתפקד למפלגתו של בני גנץ. מנציבות שירות המדינה נמסר: "המכתב רק התקבל. תשובה תישלח לבונפיל בראשית השבוע הבא".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו