בטקס נוצץ ויוקרתי שנערך השבוע בסינגפור הוכרזו 50 המסעדות הטובות ביותר בעולם על ידי שורה של מומחים בתחום הקולינריה.
מסעדת התחרות הפעם הייתה מסקרנת מתמיד מאחר שלראשונה הוכנס כלל שמסעדות שזכו בעבר במקום הראשון לא יפקדו ברשימה. כך נפתחה התחרות ששנים הייתה בין מספר מועט של מסעדות יוקרה של האלפיון העליון, לעוד מוסדות.
את ראש הטבלה קטפה מסעדה צרפתית בשם Mirazur (מיראז'ור) שזכתה השנה בכוכב המישלן השלישי שלה. השף של המסעדה קלגורו מאורו הוא השף הלא צרפתי השלישי בהיסטוריה של מישלן שזוכה בכוכב השלישי.
מאורו פועל היום בצרפת ברביירה אבל הוא ארגנטינאי במקור, והמטבח שלו כולל 50 מנות שונות, רובן ים תיכוניות. התפריט מתבסס על ירקות שהוא מגדל בעצמו בגינת שלושת המפלסים שהוא מתחזק.
וילאם דרו, בין האחראים על הדירוג אמר כי, "מרגש לראות את ההתקדמות של מסעדת מיראז'ור עם השנים מאז החל הדירוג. כל שנה היא התקדמה ברשימה, וזו עדות לאהבת האוכל והמטבח של קלגורו".
השנה, מי שזכתה להיכנס לרשימה עם הכי הרבה מסעדות היא ספרד, כשרוב המסעדות הן בעלות נטייה צרפתית מחבל הבסקים עם שלוש מסעדות ב-10 המקומות הראשונים.
צרפת הכניסה לרשימה חמש מסעדות, ארצות הברית הכניסה לרשימה שש מסעדות. לדנמרק הקטנה יש שתי מסעדות מפוארות בחמשת המקומות הראשונים של הרשימה. במקום השני נמצאת מסעדת נומה המתחדשת, ובמקום החמישי מסעדת גרניום, שתיהן מקופנהגן. אל הרשימה נכנסו מסעדות גם מפרו, איטליה, יפן, בריטניה, סין, רוסיה, תאילנד ומקסיקו. לדברי וילאם דרו: "השנה הרשימה מגוונת מאד ורחבה מכל העולם ממש".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו