זהירות: הונאה המתחזה למוסד לביטוח לאומי

על פי המוסד לביטוח לאומי, בימים האחרונים מסתובבת שוב הודעת טקסט לכאורה מטעמם שמטרתה דייג של פרטים ומידע • מומלץ שלא להקיש על קישורים לא מוכרים

לא באמת מחלקים כסף. המוסד לביטוח לאומי // צילום: יהושוע יוסף

המוסד לביטוח לאומי יצא היום (רביעי), שוב, בהודעת אזהרה מפני הודעות סמס הטוענות כי עובדים במסגרת מספר שנים זכאים להחזרים מהמוסד. ההודעות הנן בסגנון: "אלה שעבדו בין השנים 1990 ו -2019 זכאים לקבל 15000 ש"ח מהמוסד לביטוח לאומי. בדוק אם שמך מופיע ברשימת האנשים הזכאים להטבה זו!" להודעה מצורף קישור לאתר מתחזה שנועד לאסוף פרטים מהקורבנות של ההונאה (מה שמכונה גם פישינג).

בשיחה עם דובר הביטוח הלאומי הוא מסר כי "כל הזמן מסתובבות הודעות כאלו כדי ללכוד אנשים תמימים. אנחנו לא עובדים ככה, והגיע הזמן שאנשים יבינו את זה ויזהרו. כבר הוצאנו הכחשה מסודרת לפני שלושה חודשים, אבל היום דווח לי ששוב אותה הודעה ממוחזרת. לכן פרסמתי שוב את אותה הכחשה". 

עוד הסביר הדובר כי האתר המתחזה מבקש מהגולש לענות על סקר קצר כדי לבדוק אם הוא זכאי למענק כספי. מדובר במקרה הונאה זהה למקרים שאליהם נחשפנו בימים האחרונים בהם מוצגת הטבה שאינה קיימת כדי לאסוף מידע, הוא מוסיף. 

עוד בנושא:

ההודעה שמבטיחה לכם קופונים משופרסל? הונאה

האתר נמצא על שרתים בחו"ל וכעת נבדק אם מדובר ביישות ישראלית שמפעילה את האתר או ישות זרה. "אנו מבקשים מהציבור להימנע מהכנסת פרטים אישיים בקישורים שהתקבלו בוואטסאפ. הביטוח הלאומי העביר את כל המידע למערך הסייבר הלאומי להמשך טיפול", ציין דובר המוסד.

יש לציין כי  הודעות בשם הביטוח הלאומי, בנקים, קופות חולים, חברות סלולר, רשתות סופרמרקט וחברות תעופה, כולם מותגים מוכרים לקהל הישראלי - מסתובבות כל הזמן ברשת ומומלץ להימנע מהקשה על הקישור המצורף, גם אם ההודעה לכאורה נשלחת מגורם מוכר ואמין. במקרה של ספק, מומלץ לפנות לשירות הלקוחות של הגוף המוזכר ולבדוק עמם האם נעשתה פניה מטעמם או אם לאו.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר