"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ליברמן חשף את הבלוף של עצמו - והפך מאביר הימין לתקווה הגדולה של השמאל

הפוסט שבו הודה ליברמן כי הוא מוכן לשבת בממשלה בראשות גנץ ולפיד הוא גט הכריתות שלו מהמחנה הלאומי • נראה שבפוליטיקה הישראלית לא קמה תרמית כה צינית ומסוכנת כמו ישראל ביתנו • שר כושל וכנוע בכל משרד שבו שימש, הצליח במשך שנים להתל בציבור • פרשנות

,עודכן
לפיד וליברמן

אביגדור ליברמן לא הצליח להסתיר את זעמו בכל פעם שמאן דהו ניסה להדביק את מפלגתו למחנה השמאל. האלקטורט שלו נמצא באופן מובהק בימין ולשם הוא כיוון כל השנים.

צילום: עמי שמיר

למרות שלדעתו הוא יצטרך לפנות ביום מן הימים את ביתו ביישוב נוקדים שמעבר לקו הירוק תמורת שלום עם הערבים, כפי שאמר פעמים רבות, רכב ליברמן על הבון־טון הפוליטי שנמצא ברובו בימין מאז כישלון ההתנתקות: תקף את השמאלנים (כולל אלה התומכים כמוהו בפתרון שתי המדינות), התעמת עם הערבים, הציע פתרונות אלימים לטפל באויבינו שברצועת עזה, והבהיר חזור והבהר כי הוא חלק מהמחנה הלאומי.

אפילו עכשיו, כשסירב להיכנס לממשלת הימין תוך כדי העמדת קיומה בסיכון, לנוכח הבחירות החדשות שאליהן הוביל, לא חדל לטעון כי הוא עדיין חלק מהימין וכי ראש הממשלה היחיד מבחינתו הוא בנימין נתניהו.

יישב עם גנץ-לפיד בממשלה, לפיד וליברמן

בפוסט שהעלה אתמול בעמודו בפייסבוק הודה למעשה שכל הזמן הזה הונה ובילף את בוחריו - ואת הציבור כולו. כשנתניהו טען שכל רצונו הוא להציל את מפלגתו הגוועת מסכנת ההכחדה העומדת לפתחה, ליברמן רתח. אתמול התברר כי הכעס לא היה על כך שאמרו נגדו דברים בלתי נכונים, אלא להפך, משום שחשפו את האמת. כבר בזמן מערכת הבחירות הקודמת החליט ליברמן להחליף דיסקט. לשנות את קהל היעד. להרחיב את היריעה מאנשי הימין שתמכו בו עד כה לאנשי מרכז ושמאל, שונאי חרדים ועוד.

עוד בנושא:

ליברמן: "להקים ממשלה של הליכוד-כחול לבן-ישראל ביתנו - בלי החרדים ובלי בן גביר"

ש״ס: "ליברמן לא רלוונטי ולא יהיה בממשלה הבאה"

ליצמן מבהיר: "לא נשב בממשלה של גנץ"

הצהרתו אתמול כי יישב בממשלת גנץ־לפיד אם תהיה המפלגה הגדולה, חושפת את תוכניתו לאורך כל הדרך להפיל את נתניהו. כשתאוות הנקם מובילה אותו, בחר ליברמן לשקר ולרמות כל הדרך לקלפי. בכל סקר שבו הופיעה ישראל ביתנו כחלק ממחנה הימין התומך בנתניהו - ראה זאת וגיחך בליבו. כשבליכוד החליטו לסייע לליברמן לעבור את אחוז החסימה על ידי ההחלטה שלא להקים - לראשונה זה שנים רבות - מטה לדוברי רוסית, ליברמן ודאי התפוצץ מצחוק. את מלאכת הרמייה הזדונית כבר טווה אז.

ליברמן הוריד את המסכות // צילום: יהודה בן יתח

ליברמן אומר כי הוא נגד מדינת הלכה ובעד מדינה יהודית, אבל האמת היא שאין לו שום סנטימנטים ליהדות. לבקר את החרדים זה עניין אחד, אבל להצטלם בבית קפה בשבת כשהוא מוקף מאבטחים מטעם המדינה, זה כבר עניין אחר לגמרי. אפילו יאיר לפיד לא הגיע לביבים כאלה. את החרדים, שהיו שותפי דרך עד כה, זרק לכלבים ברגע הראשון שנאלץ לעשות זאת - כדי לחלץ את מפלגתו מכיליון.

אבל גם סנטימנט לימין אין לו, לליברמן. כשזה לא אלקטורלי יותר לדעתו, המחנה הלאומי - שבשמו דיבר ואליו נשבע אמונים - יכול ללכת לעזאזל. הפראיירים עשו את שלהם. עכשיו, שילכו הביתה.

נראה שבפוליטיקה הישראלית לא קמה תרמית כה צינית, בוטה ומסוכנת כמו מפלגת ישראל ביתנו. שר כושל וכנוע בכל משרד ממשלתי שבו שימש, שהצליח במשך שנים להתל בציבור הישראלי, בחברי מפלגתו - כולל שורת ח"כים שהלכו איתו והושלכו לצד הדרך כשנגמר בהם החפץ - עומד להיות בימים הקרובים תקוות השמאל, שירימו אותו ודאי על כפיים ויציגו אותו כאחראי והעקרוני, שלא נכנע לנתניהו.

זה אומר אגב גם משהו עליהם, אחרי שתקפו אותו כל השנים והציגו אותו כקיצוני ומסוכן. כעת יוכלו להתכבד בחבר החדש והבכיר בקבוצת רק־לא־ביבי. אין ספק שבמהלך מערכת הבחירות הקרובה יחושו בנוח זה לצד זה. כשהם לפחות אומרים את האמת, ומקווים שליברמן יהפוך בבחירות 2019 ב' לגנב הקולות הרשמי של הימין, כל הדרך לניצחון השמאל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר