סדרת ארוחות חד פעמיות שטרם נראתה בישראל ובעולם בשם Chef to chef by Ferrarelle תחבר בין עשרה מהשפים המובילים בישראל, כשהם יתחלקו לחמישה זוגות ויבשלו יחד את מנות הדגל שלהם.
כל זוג יקיים שתי ארוחות, אחת בכל מסעדה, שף מארח ושף מתארח. בכל ארוחה השף המארח מגיש את המנות האייקוניות שלו, והשף המתארח מבשל את הגרסה שלו לאותן מנות, כך שלשולחן מגיעות למעשה זוגות זוגות של מנות. כל זוג מנות מביא לידי ביטוי את תהליך היצירה, את הדמיון והשוני בין שני השפים.
הארוחה תוגש באזור ספציפי במסעדה – סביב שולחן גדול או סביב הבר, למספר מצומצם של אורחים בלבד, 10-20 אנשים. בצורה זו נוצרת אינטימיות שמאפשרת לאורחים לשמוע את סיפור יצירת המנות והעבודה המשותפת, לשאול שאלות ולהכיר יותר לעומק את תפיסת העולם של האנשים שבישלו להם את ארוחת הערב.
השפים שישתתפו בפרויקט יובל בן נריה (יא פאן) שיבשל עם מושיקו גמליאלי (בר 51), יריב מלילי (קאב קם) עם גיא פולק ועידו לב (דיסקו טוקיו), יוסי שטרית (קיטשן מרקט) יבשל עם תומר אגאי (סנטה קתרינה), אביבית פריאל אביחי (אוזריה) תהיה עם נוף עתאמנה (הארוחה תתקיים במסעדת SCHOOL YARD של בית הספר לבישול "דנון") וענר בן רפאל (איגרא רמא) ועידו פיינר (רוברטה וינצ'י) שיבשלו יחד.
הארוחה הראשונה תתקיים בטאיזו ותהיה של השפים יובל בן נריה ומושיקו גמליאלי, שנריה יארח את גמליאלי, שף המסעדה, שנבחרת שנה אחרי שנה למסעדה הטובה בישראל, פוגש את השף של המקום החם של שנת 2019.
מדובר בשני שפים שמגישים אוכל מוקפד, יצירתי וטעים. מול הבישול המורכב, מרובה הטעמים ומרובה השכבות של המטבח הפן אסיאתי של יובל בן נריה, יעלה הבישול הנקי, הכמעט חשוף, של מושיקו גמליאלי. גמליאלי, שמגיע מאסכולות אירופאיות קלאסיות, ייכנס לבשל את הפרשנות שלו לטאיזו. לאחר מכן יובל בן נריה יכנס לבר הפתוח ויבשל לעיני האורחים בבר 51.
המנה האייקונית שיבשל יובל בן נריה שתוגש בטאיזו היא טרטר טאיזו – קונוס אורז פריך, דגי ים, שומשום שחור, קציפת סויה לבנה, ביצי דג דאון. הפרשנות של מושיקו גמליאלי תהיה טרטר מקומי – קונוס דג ים, מרמלדת שומר, גרניטת מלפפון ואורגנו.
צמד מסקרן נוסף הם יוסי שטרית ותומר אגאי. שטרית מגיש בקיטשן מרקט אוכל יצירתי עם השפעות קלאסיות חזקות. תומר אגאי מגיש מטבח ישראלי משוחרר ומופלא בסנטה קתרינה, שהפכה לנקודת חובה לכל אדם שרוצה להבין איך לוקחים את חומרי הגלם המקומיים והופכים אותם לשלם שגדול מסך חלקיו.
תומר אגאי, שהיה השף הראשון של הקיטשן מרקט, חוזר למסעדה לראשונה, לבשל מול יוסי את קיטשן מרקט בשתי גרסאות. שבוע אחר כך יגיע לראשונה יוסי שטרית לסנטה קתרינה כדי "לשחרר את העניבה" ולבשל עם תומר על הבר ארוחת "בק טוב בק" נטולת רסן.
המנה האייקונית של יוסי שטרית היא טרין טלה בבישול ארוך, קולי בצל ירוק ופירה תפוחי אדמה, והפרשנות של תומר אגאי היא טעימות טלה מלגזיאל – תבשיל לשון טלה בבמיה ועגבניות מגי, פורקטה של טלה, צלע טלה עם בצל ועגבניה שרופים כמו בג'סמינו
המפגש של אביבית פריאל ונוף עתאמנה הוא סיפורן של שתי נשים שמבשלות אוכל נפלא משני צידי אגן הים התיכון, אביבית, שהבישול שלה נובע מתוך המטבח היווני, ונוף, שמאז זכייתה ב"מאסטר שף" חוקרת את המטבח הערבי של סוריה הגדולה. שני המטבחים יודעים להיפגש גם באמצע הדרך, באיזור טורקיה.
אחרי שנים שהן רוצות לבשל ביחד, יערכו השתיים שתי ארוחות: במפגש הראשון תארח אביבית את נוף באוזריה לערב יווני עם פרשנות ערבית, ואילו נוף תארח את אביבית ב"דנון", בית הספר לבישול. בארוחה שתתקיים באוזריה תבשל פריאל "רביולי" סלק וגבינת עיזים והפרשנות של עתאמנה תהיה שישברק סלק במילוי טלה מפורק, במרק יוגורט עיזים.
אם תרצו להיות מבין עשרות האנשים שיטעמו את ארוחות השפים, כדאי שתדעו שמכירת הכרטיסים נפתחה אתמול (שלישי). הארוחות יתחיל ב-17 ביוני ויימשכו כארבע שבועות עד ה-14 ביולי. מחירי הארוחות ינועו בין 320-380 שקלים לאדם ויכללו פררלה, קוקטייל פתיחה המבוסס על המים המוגזים ויין. בנוסף, כל אורח יקבל מתנה מפנקת בסוף הארוחה, שתהיה כלולה במחיר הארוחה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו