המחלבות הגדולות השיקו השנה מגוון חידושים מעניינים לקראת חג השבועות. ניתן למצוא מגוון גבינות קשות, צהובות ורכות חדשות. גם הטבעונים יוכלו לחגוג את החג עם מגוון חידושים שיתאימו לשולחן החג.
בנוסף, לטובת אניני הטעם ולמביני עניין, המעדניות השיקו גבינות מיוחדות בציפוי פחם, בתוספת פטריות כמהין ועוד. אנחנו בחרנו לתת לשתיים מהן לעבור מבחן ראש בראש.
צילום: משה בן שמחון
מעדניית אגתה הוציאה גבינת מונטה אנברו בציפוי פחם. גבינת עיזים חצי קשה המיוצרת בעבודת יד, מדובר בגבינה אשר פותחה במשך שנים רבות במחלבה משפחתית באווילה שבספרד. הגבינה מיוצרת מחלב עיזים מפוסטר, כשבזמן ההבשלה מוסיפים פנצליניום רוקפורי, אך במקום לנקב את הגבינה, היא מוכנסת לתבניות וכך מתפתח העובש האפור כחלחל רק בציפוי הגבינה, מה שמוסיף טעמים מורכבים ומראה ייחודי.
מחיר: 36 שקלים ל-100 גרם.
מעדניית "לה פרומז'רי" בשרונה מרקט בתל אביב מציעה את מנצ'גו כמהין. מדובר בגבינה מחלב כבשים מספרד עם תוספת של פטריות כמהין שחורות בפנים .
מחיר: 28 שקלים ל-100 גרם.
הגבינות החדשות על המדף
המוצר: סדרת גבינות מיוחדות של תנובה, מותג קולקשיין
תנובה // צילום: יח"צ
מה חדש: הסדרה כוללת את הגבינות פקורינו, מנצ'גו, גאודה עזים, צ'דר וגפן.
מבחן הטעם: טעמנו את גבינת המנצ'גו שהיא מצוינת ולא נופלת מגבינות של מעדניות. גבינת הגפן בתוספת יין אדום מיוחדת ומעוררת את החיך. גבינת הצ'דר לא רעה אבל טעמנו טובות יותר. ניסינו על טוסט וזה היה מעט דליל.
מחירים: גבינת מנצג'ו, גפן וצ'דר 19.9 שקלים ל-150 גרם כל אחת.
המוצר: מותג אנסמבל, שטראוס
אנסמבל של שטראוס // צילום: יח"צ
מה חדש: ארבע גבינות ארטיזן מרחבי העולם. הגבינות של "אנסמבל" כוללות גבינת "ענבר" ממחלבת "שירת רועים" שבגליל התחתון, גבינה חצי קשה מחלב כבשים, גבינת פטה צאן, גבינת "מנצ'גו" ממחלבות "San Vicente" מאזור למנצ'ה שבספרד מ- 100% חלב כבשים וגבינת "גאודה" ממחלבת Henri Willig" מאזור וולנדם שבהולנד, גבינה הולנדית חצי קשה.
מבחן הטעם: חובבי גבינת הגאודה חיסלו את הגבינה במהירות. הגבינה עשויה טוב מאד, טעימה ועשירה. גם הגבינת מנצג'ו מעולה. כיף לאכול אותה עם יין או כחטיפי גבינה איכותיים.
מחיר לגבינת גאודה: 29.9 שקלים ל-200 גרם, מחיר גבינת מנצ'גו 25.9 שקלים ל-150 גרם.
המוצר: סדרת גבינות מגורדות של גד
מה חדש: גד משיקה שני מוצרים חדשים, האחד מכיל שילוב של ארבע סוגי גבינות הנפוצות למאפים: מוצרלה, גאודה, מנצ'גו וגרנה פדנו. הטעם השני הינו: שבבי גראנה פדנו. הפרמזן האיטלקי הטעים בעולם, שעד כה הגיע בצורת חריץ או בורסיה של פירורים מגיע לראשונה בצורה של שבבי פרמזן קראנצים שמתאימים לסלטים, לפסטות ולאפיה.
מבחן הטעם: טעמנו את התערובת של ארבע גבינות. מדובר בגבינה מעולה, תערובת שמתאימה למאפים, פיצות ופוקאצ'ות. היתרון הוא שבמקום לפתוח ארבע שקיות של גבינות שונות, מקבלים אריזה אחת עם תערובת של ארבעה סוגים שסוגרים את הפינה היטב. הגבינות טעימות מאד. גבינת המנצג'ו חזקה בטעמה ומשתלטת טיפה על התערובת אבל היא עדיין משאירה את התערובת טעימה.
מחיר: 16-22 שקלים.
המוצר: נעם קשקבל של טרה
נעם קשקבל // צילום: קונספטיקה
מה חדש: מחלבת טרה מרחיבה את סדרת נעם, סדרת הגבינות הצהובות ,ללא חומרים משמרים ומ-100% רכיבים טבעיים. טרה תציג בפעם הראשונה על המדפים את גבינת הקשקבל פרוסה במארז לפתיחה חוזרת, מה שעד כה הוצע רק כגוש אחד במשקל במעדניה או במדף.
מבחן הטעם: המרקם שומני וחלק, הטעם מעט חלש אבל הוא מעולה לטוסט מושחת. כשמתיכים אותה בטוסט או במאפה היא מעולה אבל בכריך עם גבינה וירקות העובי שלה פחות נעים לחיך היות והפרוסות עבות מדי.
מחיר: 19.9 שקלים ל-200 גרם.
המוצר: וגה מוצרים טבעוניים
סדרת ממרחי השמנת והצהובות של וגה מוצרים טבעוניים // צילום: הדס ניצן
מה חדש: סדרת ממרחים טבעוניים בסגנון גבינת שמנת בארבעה טעמים: שמנת קלאסית, צ'דר, עם בצל ירוק ופלפל שחור ובתוספת עירית.
מבחן הטעם: הטועמים הטבעוניים התלהבו מאד מהסדרה החדשה וציינו כי היא שידרגה להן את הכריכים. הגבינה עם הבצל הירוק מצוינת וזכתה לשבחים מכל המשפחה. הגבינה בסגנון שמנת בטעם טבעי גם מעולה והיא נפלאה עם ריבה. הגבינה בסגנון פרמזן מצוינת ופיקנטית, היא קלה לגירוד וטובה גם בהקפאה. התחליף לגאודה מצוין. בשורה התחתונה, חשבו על הטבעונים שבחבורה.
מחיר: החל מ-18.90 שקלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו