"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דובר צה"ל: רקטות נורו משטח סוריה לישראל

בצה"ל זיהו שני שיגורי רקטות שנורו לעבר שטחי ישראל • לפי דיווחים של גורמי ביטחון אזרחיים, רקטה אחת נפלה בחרמון ושנייה התפוצצה באזור הגולן הסורי • אין נפגעים או נזק • לפני כמה ימים ירו הסורים לעבר כלי טיס של חיל האוויר שטס בשטחה האווירי של ישראל

,עודכן
שיגור טילי נ"מ בסוריה // צילום: איי.אף.פי // שיגור טילי נ"מ בסוריה // צילום: איי.אף.פי

דובר צה"ל דיווח הערב (שבת) כי שתי רקטות נורו משטח סוריה לעבר ישראל. לא התקבלו דיווחים על נפגעים או נזק.

על פי דיווחים של גורמי ביטחון באזור הגולן, אחת הרקטות שנורו מאזור לא ידוע בסוריה נחתה בשטח סוריה. בצה"ל בודקים את האירוע. מאתר החרמון נמסר כי האתר לא קיבל עדיין שום הנחיות מיוחדות מצהל. נכון לעכשיו האתר ייפתח מחר כרגיל.

בשבוע שעבר זוהה ירי נ"מ (נגד מטוסים) סורי לעבר מטוס קרב ישראלי שהיה במהלך טיסה שגרתית, בצפון הארץ. פגז הנ"מ שנורה נפל בשטח סוריה והמשימה הושלמה כמתוכנן. בתגובה תקף צה"ל לפני זמן קצר את המשגר ממנו בוצע הירי. צה"ל רואה בחומרה כל איום על מטוסיו ופועל להגנתם.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

לפי הדיווחים בסוריה רכב צבאי הותקף מהאוויר באזור תל שאער בקונייטרה, סמוך לגבול ברמת הגולן. הפגז שנורה מוקדם יותר לעבר מטוס הקרב נפל והתפוצץ בשטח סוריה. הדיווחים שהתפרסמו על יירוט כלי טייס ישראלי היו שגויים. בדיווחים רשמיים בסוריה נמסר על הרוג אחד, ככל הנראה קצין סורי, ופצוע בינוני עד קשה בתקיפה. לפי דיווחים לא רשמיים בסוריה, מדובר בניסיון חיסול ממוקד של חיל האוויר.

תקיפה נגד שדה"ת בדמשק לפני שבוע וחצי

בחודש שעבר, על פי דיווח רשמי של סוכנות הידיעות הסורית סאנ"א מערכות ההגנה האוויריות הופעלו נגד טילים שהגיעו מכיוון ישראל. על פי הדיווחים נשמעים פיצוצים באזור שדה התעופה הצבאי בצפון דמשק. מדובר ביעד שהותקף בעבר על פי הדיווחים ומשמש לאחסון תחמושת.

לפי הדיווחים בסוריה מדובר על "יירוט של טילים שנורו מכיוון ישראל", כפי הנראה מדובר בטילי קרקע קרקע, היות והדיווח אינו מוכוון לכלי טיס. לפי הדיווחים בסוריה יעד התקיפה היה ככל הנראה בסיס הממוקם סמוך לשדה התעופה הבינלאומי בבירה ושהיה בשימוש הכוחות הפרו איראנים בסוריה. עוד דווח כי יורטו לפחות ארבע טילי קרקע-קרקע. לא דווח על נפגעים או נזק שנגרם.

עם זאת, לפי דיווחים ערביים אחרים, במסגרת התקיפה שכוונה לבסיס איראני בשדה התעופה הצבאי ״אל מאזה״, שוגרו בין שמונה לעשרה טילי קרקע- קרקע מאזור רמת הגולן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר