האם קים הוציא להורג את השליח לארה"ב?

כלי התקשורת בדרום קוריאה טוענים כי מנהיג המדינה המסוגרת הורה להוציא להורג את הבכיר האמון על הפסגה עם טראמפ לאחר כישלון השיחות

הוצא להורג? קים היוק צ'ול // צילום: איי.פי // הוצא להורג? קים היוק צ'ול // צילום: איי.פי

האם שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און הוציא להורג את השליח המיוחד לשיחות עם ארה"ב בגלל כשלון הפסגה השניה בינו לבין הנשיא טראמפ?

כזכור, טראמפ וקים קטעו את הפסגה שלהם בווייטנאם בפברואר השנה לאחר ששני הצדדים לא הצליחו להגיע להסכמה על מספר סוגיות מרכזיות, לרבות בנושא הסנקציות. 

עוד בנושא:

צפון קוריאה ערכה ניסוי בנשק טקטי חדש

טראמפ: "לצפון קוריאה אין עתיד כלכלי עם נשק גרעיני"

דיווח: צפון קוריאה נערכת לשיגור טיל

היזמים של קים: הסוד המפתיע של שגרירויות צפון קוריאה

חובה להצביע: בחירות בצפון קוריאה

בסוף השבוע דווח בעיתון הנפוץ ביותר בדרום קוריאה, צ'וסון אילבו,  כי קים התאכזב מאוד שלא הושג הסכם עם ארה"ב וככל הנראה הוציא את זעמו על קים היוק צ'ול, שהיה אמון על ההכנות לפסגה. 

גורם צפון קוריאני מסר לעיתון הדרום קוריאני כי השליח קים הוצא להורג במארס האחרון בשדה תעופה בפיונגיאנג לאחר שהואשם בכך ש"גויס לשורות האימפריאליסטים האמריקנים ובגד במנהיג העליון".

ירה בשליח? שליט צפון קוריאה, קים ג'ונג און // צילום: רויטרס

השליח קים היה הנציג המיוחד של הועדה המיוחדת לענייני מדינה שבראשה עומד השליט העליון. הוא קיבל את הסמכות לנהל את המגעים הישירים מול ארה"ב בשנה שעברה, בעקבות פריצת הדרך המדינית בין וושינגטון לפיונגיאנג, שהביאה לפסגה ההיסטורית הראשונה בסינגפור. 

בעיתון הדרום קוריאני דווח כי גם קים יונג צ'ול, בכיר נוסף במשטר ומי שניהל שיחות ישירות עם בכירים בממשל האמריקני (ואף הצטלם כשהוא מוסר לטראמפ איגרת אישית מקים ג'ונג און), נשלח למחנה עבודה וגם רבים מצוות המו"מ שהוא ניהל נשלחו למאסר או הוצאו להורג.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר