"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מפקד חיל האוויר, האלוף אמיר אשל: "הנשק הכימי הסורי עלול להגיע לגבולותינו"

הגדיר את טווח האיומים על ישראל: "מסכין ועד גרעין" • דיווח בסעודיה: רוסיה תקבל לידיה את הנשק הכימי - ישראל התחייבה לא לתקוף • בירושלים לא מאשרים

,עודכן
צילום: יהונתן בן דוד // האלוף אשל. מודאג

האם נמצא הפתרון לנשק הכימי הסורי? על פי דיווח בעיתון הסעודי "אל-ווטן", רוסיה תעביר לרשותה את מאגרי הנשק הכימי ובתמורה יובטח שישראל לא תתקוף בסוריה, "עד שלא תקבל אור ירוק לכך ממוסקבה ומוושינגטון".

אם הדיווח אכן נכון, לא מן הנמנע שיש לו קשר לכך שלפני ימים אחדים יצא היועץ של ראש הממשלה לביטחון לאומי, יעקב עמידרור, לשיחות ברוסיה. ב"אל-ווטן" טוענים כי הדיווח מתבסס על "גורם ישראלי רם דרג".

עוד דיווח העיתון שבמסגרת העיסקה האמריקנים לא יתעקשו על הסתלקותו של בשאר אסד ובעלי בריתם בנאט"ו ובליגה הערבית יימנעו גם הם מתקיפה. לדיווח אין אישור ממקורות ישראליים.

בימים האחרונים אמר רה"מ בנימין נתניהו כמה פעמים כי הנעשה בסוריה מטריד את ישראל, אך ציין כי לא מדובר בדאגה ייחודית לישראל, אלא בדאגה שמעסיקה את ארה"ב ואת הקהילה הבינלאומית כולה. בשבוע האחרון נמצא כוח צבאי רוסי גדול מול חופי סוריה במסגרת תמרון יוצא דופן.

בינתיים, גם מפקד חיל האוויר, האלוף אמיר אשל, הביע את דאגתו לנוכח הארסנל הסורי. "בסוריה מתרחשים תהליכים טקטוניים של התפרקות", אמר אשל בנאומו בבית חיל האוויר בהרצליה, "יש בסוריה ארסנל נשק עצום, שחלקו משוכלל ביותר וחלקו בלתי קונבנציונלי. כל זה עלול להיות בגבולותינו".

לדברי אשל, "ממשלות הולכות ויורדות והדבר מביא להתעצמות פעולות טרור בגבולות שלנו באופן שלא ראינו עשרות שנים. אנו צריכים להתמודד בנושא זה עם קשת מאוד רחבה של איומים, ובאופן כללי כיום ההתמודדות שלנו היא עם כל המרחב שבין הקונבנציונלי לתת-קונבנציונלי, מהסכין ועד לגרעין, מקרוב לרחוק. אנחנו עשויים להתמודד עם ארסנל נשק הרבה יותר רחב, עם אמל"ח מערבי מתקדם, עם אמל"ח מזרחי וגם עם אמל"ח מייצור מקומי. אם בעבר התייחסנו לאיומים על הגבולות שלנו, היום זה שונה לחלוטין ואיומים אלו יכולים להגיע לעומק המדינה בדמות של טילי קרקע-קרקע, טילי שיוט, כלי טיס בלתי מאוישים ונשק בלתי קונבנציונלי כאפשרות".

אשל הוסיף: "אנחנו נמצאים במערכה שבין המערכות. ההתמודדות נעשית באמצעות מגוון כלים חשאיים וגלויים, תוך כדי שיתוף פעולה ייחודי של כלל קהיליית המודיעין הישראלית. חיל האוויר עובד ישירות עם השב"כ, המוסד ואמ"ן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר