תחקיר הפיגוע באריאל: הערה למג"ד

חיילים שהיו מעורבים באירוע הודחו מלחימה, ולמפקדים נרשמה הערה פיקודית • שני הנרצחים, סמ"ר גל קיידאן והרב אחיעד אטינגר, צוינו לחיוב על תפקודם

זירת הפיגוע בצומת אריאל // צילום: קוקו // זירת הפיגוע בצומת אריאל // צילום: קוקו

הרמטכ"ל רב-אלוף אביב כוכבי קיבל לידיו את תחקיר הפיגוע המשולב בכיכר אריאל וצומת גיתי אבישר שהתרחש ב-17 במרץ 2019, שבו נרצח הרב אחיעד אטינגר ז״ל, נפל סמל-ראשון גל קיידאן ז״ל ונפצע לוחם נוסף.

לאחר התחקיר, החליט מפקד עוצבת געש, תא"ל אבי גיל, על שורת צעדים פיקודיים. מפקד האוגדה נתן הערה פיקודית למפקד הגדוד ולמפקד הסוללה שהשתחרר בינתיים משירות. כמו כן ייבחן אופי שירותו במערך המילואים. נוסף על כך, הודחו מלחימה כמה חיילים המעורבים באירוע, אשר לא פעלו כמצופה מלוחמים בזירת פיגוע.

הרמטכ"ל ציין לחיוב את תפקודו של סמ"ר גל קיידאן ז"ל על מאבקו במחבל טרם מותו, וכן את תפקודו של הרב אחיעד אטינגר ז"ל על ניסיונו לפגוע במחבל.

חתר למגע. הרב אטינגר ז"ל // צילום: נדב גולדשטיין, TPS

התחקיר העלה כשלים מבצעיים שונים הנוגעים למשמעת המבצעית של הכוח, לפעולות החסרות בהכנתם למשימה ובבקרת המפקדים. הרמטכ"ל הצביע על העובדה כי הכוח התנהל בצורה לקויה במהלך האירוע עצמו ולא ביצע את המצופה מלוחמים בזירת פיגוע.

בעקבות אירוע זה ואירועים נוספים נלמדה שורת לקחים הנוגעים לכשירות הלוחמים וחדות הקצה המבצעי באוגדת איו"ש. במסגרת זאת הוחלט כי יינקטו פעולות לשיפור כשירות הלוחמים ברמה המקצועית והמנטאלית ויבוצעו פעולות נוספות לשיפור התשתיות במרחב.

כמו כן הוצג התחקיר המבצעי והמודיעיני המתייחס למרדף אחר המחבל, מיד לאחר ביצוע הפיגוע. הרמטכ"ל שיבח את הגופים המעורבים במרדף אשר במסגרתו יושמו לקחים ממרדפים קודמים ובזכות שיתוף פעולה בין-ארגוני הצליחו כוחות הביטחון לאתר את המחבל ולפגוע בו.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר