רוצים לתרום לסביבה לא רק בחייכם, אלא גם אחרי מותכם? ובכן כעת תוכלו להפוך לקומפוסט אנושי של ממש! מדינת וושינגטון שבארצות הברית קיבלה לאחרונה חוק המאפשר לאדם לצוות שלאחר מותו יהפכו את גופו לאדמה, שאותה יקבלו קרובי משפחתו. קרובי המשפחה יוכלו לגדל באדמה דשנה זו פרחים או ירקות כרצונם, או להתחבר לקרוב המשפחה הנפטר דרך אכילת ירק טרי.
החוק נכנס לתוקף ביום שלישי האחרון, אחרי שמושל המדינה, ג'יי אינסלי, חתם עליו רשמית. בכך הופכת וושינגטון למדינה הראשונה בארצות הברית, ולשנייה בעולם אחרי שוודיה, שמאפשרת להפוך גופות אנושיות לדשן.
אחת הלוביסטיות המרכזיות של החוק היא קטרינה ספייד, שכבר ייסדה חברה חדשה בשם רה-קומפוסט, שמתכננת להוציא לפועל את המהלך הזה כעסק לכל דבר. עד כה מותר היה במדינות ארה"ב לקבור, לשרוף או לחנוט נפטרים. אלא שהעלות של השיטות האלו, מיעוט הקרקע לקבורה וכן זיהום האוויר שלו הן גורמות, גרם לאנשים כמו קטרינה ספייד לדרוש שהאנושות תתרום משהו לטבע אחרי מותה, ושהאדם ישיב לסביבה לפחות את עצמו.
לדברי קטרינה, "יש לנו במפעל מכלי פלדה משושים, שבהם אנחנו שמים את הגופה עם קש ואספסת, ואז סוגרים היטב לחודש. אחרי חודש החיידקים שמפרקים את הגופה הופכים את כל החומרים לחול משובח בכמות של שתי מריצות, ואת זה מקבלת המשפחה. כך או כך השיטה של קבורה ידידותית לסביבה הפכה למקובלת מאוד בעולם. לפני כחודש נודע כי השחקן לוק פרי נקבר בחליפה מלאה בפטריות, המקטינות את הרעלים שהגוף פולט במהלך תהליך הריקבון שלו. אז אם אתם שוקלים לבלות את חייכם אחרי המוות בתוך אגרטל בבית של הילדים שלכם - מעכשיו תדעו שאתם יכולים להיות גם החול בעציץ או בגינה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו