הבגרות המלחיצה מכל // צילום: יהושע יוסף

מחר הבגרות: לא כולם מפחדים ממתמטיקה

מאות אלפי תלמידים ייגשו לבגרות שנחשבת למאיימת מכולן • אלעד חבקוק, רק בכיתה ט', ייגש לשני שאלונים ברמת 5 יחידות • "רוצה תואר כבר בשנה הבאה"

מתרגשים מהבגרות במתמטיקה? התלמיד אלעד חבקוק מנתניה ייגש מחר לבחינה ברמת 5 יחידות, לצד מאות אלפי תלמידים שייגשו לבחינה ברמות השונות. 

אלא שבניגוד לרוב הנבחנים, לחבקוק מלאו 15 שנים בקושי, ולא רק זה - הוא גם יפתור את שני שאלוני הבגרות ביום אחד.

הוא תלמיד כיתה ט' בכיתת מצוינות באורט גוטמן בנתניה, ומספר כי הוא אוהב מספרים, חידות וחשיבה לוגית: "התחלתי ללמוד במסגרת התוכנית של נוער מוכשר במתמטיקה מטעם אוניברסיטת בר־אילן בכיתה ו', ואני מתכוון להתחיל לימודי תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב בשנה הבאה".

מתמטיקה היא חלק בלתי נפרד מחייו של חבקוק, ולקראת הבחינה הוא משקיע לפחות משבע שעות ביום. "כשאין מבחנים, אני לומד שלוש שעות מתמטיקה ביום - בלי קשר לבית הספר. עכשיו בתקופת מבחנים. החלק של החשיבה קל לי יותר, אבל בסופו של דבר - מתמטיקה זה גם הרבה תרגול", מדגיש חבקוק. "המשפחה והחברים מאוד מפרגנים". 

לצד הלימודים, מספיק התלמיד להתאמן בכדורסל, לבלות עם חברים ואפילו למצוא זמן למשחקי מחשב: "למדתי לנהל את הזמן שלי כדי להספיק הכל".

בחינת הבגרות במתמטיקה תיערך מחר, וייגשו אליה כ־200 אלף תלמידים. לדברי צביקה פלג, מנכ"ל רשת אורט, "סיפורו של אלעד הוא רק דוגמה אחת לכך שיש לעשות שינויים במבנה הקיים, לבטל את חטיבות הביניים ולקצר את תקופת הלימודים ל־11 שנות לימוד". 

בכך, "ירוויחו התלמידים שנה נוספת שבה יוכלו להתחיל לימודים אקדמיים או להתנדב טרם הצבא, פתרון שייטיב עם התלמידים ועם המורים ויהפוך את מערכת החינוך ליעילה יותר".

 

 

 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...