"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
פייסבוק: עצרנו התערבות ישראלית בבחירות באפריקה
מנהל האבטחה של הרשת החברתית הודיע כי פייסבוק עצרה מאמצי חדשות כוזבות והתערבות בבחירות שמקורן בישראל
בלמה מאמץ ישראלי של פייק ניוז. פייסבוק | צילום: רויטרס

פייסבוק: עצרנו התערבות ישראלית בבחירות באפריקה

מנהל האבטחה של הרשת החברתית הודיע כי פייסבוק עצרה מאמצי חדשות כוזבות והתערבות בבחירות שמקורן בישראל

אסף גולן
, עודכן

פייסבוק פרסמה היום (חמישי) כי היא חסמה מסע חדשות כוזבות ושיבוש מערכות בחירות של מדינות באפריקה, אסיה ובאמריקה הלטינית, שבוצעו בידי חברה ישראלית.

בתדרוך לעיתונאים שערך ראש מערך האבטחה של הרשת החברתית, נתנאל גליישר נמסר כי החברה סגרה 65 פרופילים ו-161 עמודי פייסבוק וקבוצות שהיו להם יחד כ-2.8 מיליון עוקבים ועשרות אלפי שיתופים והשפעות כשהמטרה של כלל הדפים האלו היתה לקדם או להכפיש מועמדים במערכות הבחירות השונות, אם באמצעות מסרים לכאורה מטעם המועמדים או הפצת מידע כוזב אחר.

הרשת החברתית הגדולה בעולם מתמודדת בשנה האחרונה עם ביקורת נוקבת על כך שהיא מסייעת להפצת חדשות מפוברקות ומאפשרת לגורמים זדוניים להשפיע באופן לא חוקי או הוגן על מערכות בחירות ברחבי העולם.

גל הביקורת פרץ עם חשיפת פרשת "קיימברידג' אנליטיקה", שבמסגרתה נודע כי החברה שעבדה עבור מסע הבחירות של טראמפ, השתמשה במידע אישי של 87 מיליון גולשים כדי להשפיע על דעתם ובחירתם החופשית בבחירות, לצד טענות על התערבות רוסית בבחירות לנשיאות ב-2016, גם הן תוך הפצת מידע כוזב וניצול לרעה של פייסבוק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...