"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מחפש תחתית: לראשונה זה שנתיים שער היורו - 3.99 שקלים

צניחת המטבע האירופי מוסברת מכמה סיבות, בראשן חוסר היציבות הפוליטי בעקבות הברקזיט בבריטניה והבחירות הגורליות לפרלמנט האירופי

,עודכן
שטרות ומטבע יורו, צילום: Getty Images

מטבע היורו צונח ויורד מתחת ל־4 שקלים - לראשונה מאז יולי 2017. בסך הכל איבד היורו, ששערו היציג נקבע על 3.99 שקלים, קרוב ל־6.5% מערכו מול השקל מתחילת השנה. צניחת היורו מוסברת בכמה סיבות, ובראשן חוסר היציבות הפוליטי בעקבות הברקזיט בבריטניה והבחירות הגורליות לפרלמנט האירופי שצפויות להיערך בשבוע הבא (26-23 בחודש).

מיכאל טייר, חבר דירקטוריון בחברת השירותים הפיננסיים GMT ולשעבר משנה למנכ"ל בנק ירושלים, אמר ל"ישראל היום" כי "הצמיחה האפסית בבריטניה והסקרים הנוגעים לבחירות לפרלמנט האירופי שייערכו בקרוב ומצביעים על שינוי דרמטי בפוליטיקה האירופית, משפיעים כמובן על הסדר הכלכלי והפוליטי באיחוד. גם המגמות העולמיות, ובראשן מלחמת הסחר המתרחשת בין ארה"ב לסין, משפיעות על המטבע. בעוד הדולר נתפס כעוגן שבורחים אליו בזמנים של חוסר ודאות, נראה שהיורו איבד מעמד זה מאז המשבר ביוון".

בריטניה אמנם ידועה כמדינה היחידה באיחוד האירופי ששמרה על המטבע הלאומי שלה, אך פרישתה הצפויה מהאיחוד משפיעה רבות גם על שער היורו. ברמת היבשת, מפלגות שצמחו מתוך הממסד של האיחוד האירופי מאבדות מכוחן לטובת מפלגות "פופוליסטיות", המדגישות את ההיבט הלאומי על פני זה האירופי.

לדברי טייר, "כרגע אירופה מצויה בחוסר ודאות - אבל כאשר הבעיות הפוליטיות ייפתרו, לכאן או לכאן, כך ייפתרו גם הבעיות הכלכליות. גם אם המפלגות הפופוליסטיות ירימו ראשן, הן מוחות אמנם על המעורבות של האיחוד במדיניות ההגירה של המדינות, אך אינן רוצות ברובן לפרק כליל את גוש היורו כך שאין סכנה לעתיד המטבע".

טייר גם מתייחס להשלכות של התחזקות השקל, בדגש על השוק האירופי שהוא יעד היצוא הגדול ביותר של ישראל: "ככל שהשקל מתחזק, כך קשה יותר לייצא".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר