סגן א' חשף: כך פגענו במטרות האויב

סגן א' חושף חלק מהפעילות שנותרת לרוב מאחורי הקלעים • "פגענו ביכולת חמאס לייצר אמל"ח, לראות איך העבודה שלנו באה לידי ביטוי בשטח - זה הסיפוק"

"שבעי רצון מהפגיעה במטרות. סגן א' // צילום: דובר צה"ל ,
"שבעי רצון מהפגיעה במטרות. סגן א' // צילום: דובר צה"ל

סגן א', קצין בזירת מחקר פלשתינים באגף המודיעין, חשף היום (שני) פיסה מהמציאות שנחשפת בדרך כלל לציבור רק כמספרים יבשים:

 

 

"הפעילות המבצעית ביומיים האחרונים הייתה אינטנסיבית למדי", אמר סגן א', "ובסופה אני חושב שיש לנו סיפוק רב על ההצלחה בתקיפת המטרות של חמאס והג'יהאד האסלאמי, בהם מחסני אמל"ח, אתרי ייצור רקטות ופגיעה בפעילות הכוחות שלהם. אנחנו שבעי רצון מפגיעה בעשרות מטרות ערכיות וחשובות אסטרטגית לאויב.

 

"שלשום, למשל, תקפנו בהצלחה אתר ייצור תת-קרקעי, שבמשך כמה חודשים אנו עמלים על איך לתקוף אותו בצורה הכי יעילה. בפועל, אנו מקשים על חמאס להעביר אמל"ח איכותי מבחוץ, וכך הם נאלצים לייצר אותו בתוך הרצועה. הפגיעה באתרי ייצור האמל"ח גם מקשה על חמאס להגיע למלאי התפוקות שאותו היה רוצה להחזיק. זה מקשה עליו כלכלית, והתקיפות שלנו שעדיין נמשכות לא יקלו עליהם בעניין".

 

סגן א' פירט על מורכבותו של מבצע מסוג זה: "המטרה שהותקפה היא צוואר הבקבוק בתהליך הייצור הרקטי ברצועת עזה, והצלחת התקיפה מהווה פגיעה משמעותית ביכולת חמאס להמשיך את תהליך ייצור האמל"ח שלו. הדרך לתוצאה כזו היא ארוכה וכוללת שיתוף פעולה משמעותי עם יחידות האיסוף וחיל האוויר. אנחנו רואים את המטרות מותקפות בזמן אמת ומתרגשים לראות איך עבודת שטח שנמשכת חודשים ארוכים הופכת למבצע משמעותי".

 

 

לסגן א' היה חשוב לציין גם את המשמעות האישית שיש לכל אחד ואחד מהחיילים שנוטלים חלק במבצע שכזה: "ברמה האישית אנו מלאי סיפוק רב, בייחוד לאור ההבנה שהפגיעות שלנו הן בעלות השלכות לטווח ארוך. הלכה למעשה, חמאס נאלץ להשקיע את רוב זמנו בשיקום תחת עול כלכלי שהולך ומכביד עליו.

 

"אני וחיילי שואפים לפגוע בעוד ועוד מטרות, היכן שלא יהיו - אנחנו נגיע לשם. אנחנו שמחים למלא את שליחותנו, זה הסיפוק שלנו - לראות איך העבודה שאנחנו עושים באה לידי ביטוי בשטח, משפיעה ומהווה חלק מהותי בשמירה על ביטחון המדינה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר