"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"על ישראל לדעת שכל האפשרויות פתוחות"

על רקע המתיחות הגוברת לקראת צעדת המיליון בגבול הרצועה - נשא אסמאעיל הנייה דברים • שליח האו"ם למזרח התיכון קרא לכל הצדדים לשמור על איפוק

,עודכן
אסמאעיל הנייה ליד לשכתו שהופצצה // צילום: רויטרס

כוננות שיאבגבול הרצועה. על רק המתיחות, יו"ר הלשכה המדינית של חמאס אסמאעיל הנייה נשא היום (שישי) דרשה ברצועת עזה. "אנחנו ניצבים בפתחה של צומת דרכים תוך בחינה מחודשת ומעמיקה של עמדות ממשלת הכיבוש הציוני ודרישותיה", אמר, "לפיהן ייקבע כיצד יתנהל המצב בשעות הקרובות בהפגנת המיליון (השיבה) והפגנות יום האדמה. על ישראל לדעת כי כל האופציות פתוחות״.

בכיר נוסף בחמאס, איסמעיל רדוא,ן אמר בראיון לערוץ הטלוויזיה של חמאס אל אקצא: "אנחנו מחוייבים להבנות מול המתווכים המצרים ולהקפיד על כך שההפגנות והמחאות בסוף השבוע לא יהיו אלימות. עם זאת על הכיבוש הישראלי לדעת כי לכל מעשה פשיעה ותוקפנות נגד עמנו יהיו השלכות וישראל תישא באחריות לכך. הישראלים נמצאים בהיסטריה ובפאניקה. חמאס הצליח לכפות על הכיבוש הציוני משוואה אזורית חדשה. ישראל יודעת שהתגובה של חמאס תהיה קשה ולכן אינה פועלת צבאית בעזה״.

בתוך כך, קיים לפני זמן קצר מפקד אוגדת עזה, תא״ל אליעזר טולדנו, פגישה עם ראשי הרשויות במרחב עוטף עזה. במהלך הפגישה פירט מפקד האוגדה על אודות הערכת המצב המבצעית, ובתוכה ההיערכות והמוכנות ליום האדמה ולתרחישים שונים. טולדנו הוסיף והביע הערכה רבה על שיתוף הפעולה ההדוק בין צה״ל להתיישבות בישובי העוטף.

מוקדם יותר היום כתב שליח האו"ם למזרח התיכון ניקולאי מלדנוב בחשבון הטוויטר שלו כי "על ישראל לפעול באופן מדוד בשימוש בכוח, על חמאס להבטיח שהמחאות יישארו שקטות, על כולם להבטיח כי הילדים לא יהיו בסכנה. שנה של מחאות ברצועת עזה השאירו יותר מדי אנשים סובלים ומצב מאוד מתוח!"

"כל האפשרויות פתוחות" // צילום: אי.פי.אי

מלדנוב כתב את הדברים לקראת"צעדת השיבה הגדולה"הצפויה להתקיים מחר בגבול רצועת עזה,במלאת שנה להפגנות המחאההמתקיימות בכל יום שישי בסמוך לגדר המערכת.

מחר כאמור, יציינו ברצועת עזה שנה לקמפיין צעדות השיבה, שגבה עד כה 259 הרוגים פלשתינים, אלפי פצועים ועשרות אלפי דונמים של שטחים חקלאיים שעלו באש. הקמפיין היה בראשיתו יוזמה של מספר צעירים פלשתינים, פעילים חברתיים תושבי הרצועה, שביקשו תוך רתימת אירועים היסטוריים בנרטיב הפלשתיני כגון: יום האדמה, יום הנכבה ויום הנכסה, להעלות על סדר היום העולמי את המצב ההומניטרי הקשה ברצועה.

Israel must callibrate use of force, Hamas must ensure protests remain peaceful, everyone must ensure that children are not be put in danger. A year of#Gazaprotests have left too many people suffering. Situation remians VERY tense!#UN@jamiemcgoldric8https://t.co/oPsVlmJ8b1

— Nickolay E. MLADENOV (@nmladenov)March 29, 2019

צעדת השיבה הראשונה התקיימה בדיוק לפני שנה, ב-30 במרץ 2018, אז קראו מארגני הקמפיין למיליון פלשתינים ברצועה להגיע להפגנה שנערכה בגדר הגבול, כאשר הצפי היה שרבע מיליון פלשתינים יפקדו את ערי האוהלים שהוכנו מבעוד מועד במתחמי הכינוס לאורך הגדר. בפועל הגיעו כ-30,000 מפגינים, ומאז שבוע אחר שבוע, פוקדים את גבול הרצועה מידי יום שישי בשמש ובגשם כ-8000 פלשתינים בממוצע.

השבוע שוב נקראו הפלשתינים להגיע ביום שישי בהמוניהם למתחמי הכינוס בגדר הגבול תחת הכותרת: ״צעדת המיליון״. אולם הפעם אין מדובר ביוזמה אזרחית של פעילים חברתיים פלשתינים, אלא בקריאה ברורה ומפורשת של חמאס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר