"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

על רקע הדיווחים על רגיעה מסתמנת: צה"ל תקף חוליית מפריחי בלוני תבערה ברצועה

לאחר שבמהלך היום שוגרו בלוני תבערה אל עבר עוטף עזה, תקף כלי טיס של צה"ל חוליית מחבלים • דיווח פלשתיני: ארבעה נפצעו - שניים הועברו לבית חולים • ראש הממשלה ושר הביטחון נתניהו: "ניכנס למערכה רחבה - רק אחרי מיצוי כל האפשרויות האחרות"

,עודכן
מהומות בגבול עזה // צילום ארכיון: אי.אף.פי

כלי טיס של צה"ל תקף היום (חמישי) חוליית מחבלים שהפריחה בלוני תבערה בצפון רצועת עזה לעבר שטח ישראל.

צילום: עופר פרימן/Frames production

במהלך היום שוגרו כמה פעמים בלוני תבערה אל עבר עוטף עזה. העימותים היום התרחשו דווקא על רקע הדיווחים כי מסתמנת "הסדרה קצרה" בין ישראל לחמאס.

שריפה שפרצה בעקבות בלון תבערה בשדה באזור המועצה האזורית אשכול

על פי המתווה, הארגון ידאג לרסן את ההפגנות האלימות - לרבות אלו בסוף השבוע שבו יצוין יום האדמה במלאת שנה ל"צעדות השיבה" - וכן לפעול נגד שיגור עפיפוני ובלוני התבערה. ישראל מצידה, תרחיב את אספקת הסחורות, הסולר והחשמל לרצועה וכן תרחיב את מרחב הדיג.

עוד באותו נושא:

מסתמן: "הסדרה קצרה" בין ישראל לחמאס - עד לאחר הבחירות

הערכה במערכת הביטחון: סוף השבוע הקרוב עלול להוביל למערכה בעזה

שנה למהומות "צעידת השיבה": הפלשתינים יגיעו להפגנת כוח בגבול רצועת עזה

ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו התייחס מוקדם יותר למתיחות בגבול עזה וטען: "הנחיתי לעבות כוחות ולהיות מוכנים למערכה רחבה. ידעו כל אזרחי ישראל שאם נידרש למערכה רחבה - ניכנס אליה חזקים ולאחר שמיצינו את כל האפשרויות האחרות". הוא אמר את הדברים בביקור בגבול עזה.

"אנחנו מהדקים את טבעת הביטחון סביב רצועת עזה", אמר נתניהו. "בימים האחרונים הנחיתי לעבות כוחות, להוסיף כלים, להיות מוכנים למערכה רחבה. ידעו כל אזרחי ישראל שאם נידרש למערכה רחבה - ניכנס אליה חזקים ובטוחים, ולאחר שמיצינו את כל האפשרויות האחרות".

על פי הערכת מערכת הביטחון, הימים הקרובים צפויים להיות ימים מתוחים מאוד בגבול רצועת עזה. יום האדמה שיחול בשבת וההפגנות המתוכננות ליום שישי הקרוב הן נקודת מבחן גדולה להתפתחויות ברצועה.

ההחלטה להקפיץ את חטיבת הצנחנים וגדוד תותחנים לאוגדת עזה תביא את סדר הכוחות במקום לסדר כוחות של אוגדה סדירה שניתן להפעיל אותה בתוך זמן קצר. הכוחות צפויים להישאר בדרום לפחות עד תום סוף השבוע המתוח.

גורמים בכירים העריכו אתמול כי מערכה בעזה קרובה מתמיד, ויכולה להתפתח בתוך זמן קצר. ההסלמה, כך מעריכים במערכת הביטחון, עלולה להתפתח בסוף השבוע הקרוב.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר