על החשיבות של החולצה מספר 10 בברזיל לא צריך להכביר במילים, מספיק להכביר בשמות. פלה, זיקו, רונאלדיניו, ריבאלדו, קאקה וניימאר היו מאלה שהעניקו לה את המעמד הייחודי, ולכן היה מפתיע לגלות שבמשחקי הידידות מול פנמה בשישי (1:1) והערב מול צ'כיה (21:45, ספורט 4) מי שזוכה לכבוד בהיעדר ניימאר הפצוע הוא לוקאס פאקטה.
"אני יודע בדיוק מה אעשה איתה", אמר הקשר בן ה-21 עוד לפני שחנך אותה בסוף השבוע, "אשמור אותה ממוסגרת ואראה אותה למשפחה שלי, כי בטוח שיהיה לי סיפור לספר". פאקטה לא טעה. במשחקו הראשון בהרכב של הסלסאו, עם המשקל הזה על הגב, כבש שחקנה החדש של מילאן את שערו הראשון בנבחרת. ברזיל אמנם אכזבה וסיימה רק ב-1:1, אבל כפי שצפה מספר 10, יש פה סיפור שצריך לספר.
לוקאס טולנטינו קוהלייו דה לימה זכה לכינוי "פאקטה" משום שהוא מגיע מאי בשם זה במפרץ גוואנבדה בריו דה ז'ניירו. כבר בגיל 8 הצטרף לפלמנגו, ובשנים הראשונות היה עושה עם סבו את הדרך לאימונים שכללה מעבורת ונסיעה ארוכה. בגיל 10, כשהסבא הלך לעולמו, כבר עברה המשפחה למרכז ריו במטרה לקדם את הקריירה. פאקטה סומן כפוטנציאל יוצא דופן, מעין שילוב נדיר של כישרון ומוסר עבודה, אך היתה בעיה קטנה: הילד היה נמוך.
לוקאס פאקטה בפעולה. בישולים ולא מעט היילייטס // צילום: אי-פי
בגיל 15, כשנמתח עד ל-1.53 מטרים בלבד, החליטה המשפחה בהתייעצות עם אנשי המועדון לשלוח את פאקטה לתכנית מיוחדת שבה מטפלים בשחקנים מוכשרים שסובלים מבעיות פיזיות. באותה תכנית של פלמנגו נסקו לשמיים שניים שנקראים בבטו וזיקו, ולרשימה הזאת הצטרף לוקאס פאקטה. בתוך שלוש שנים הוסיף לעצמו 27 סנטימטרים, ובגובה 1.80 מטרים היה מוכן לקפיצה הגדולה.
הנסיקה של פאקטה היתה חדה. את הבכורה במדי פלאמנגו ערך ב-2017 ותוך שנה וחצי הפך לכוכב בקבוצה שבה שיחק גם ויניסיוס ג'וניור. עם סגנון שמזכיר את קאקה - "הוא האליל הגדול שלי", הודה לא פעם - הקשר של פלאמנגו סיפק שערים, בישולים ולא מעט היילייטס. הוא היה הבולט בשחקני הקבוצה כשזאת הגיעה לגמר הסודאמריקנה ואף כבש בהפסד לאינדפנדיינטה בגמר, כאשר אשתקד היה הנציג היחיד של פלמנגו ב-11 מצטייני העונה בליגת הקריוקה.
ניימאר. לוקאס פאקטה קיבל את החולצה עם המספר 10 בהיעדרו // צילום: אי-פי
בזכות כל אלה, מילאן הקדימה לא מעט קבוצות גדולות וכבר באוקטובר החתימה אותו תמורת 35 מיליון יורו. כשהגיע בינואר היה סוג של חידה עבור האוהדים, אך המנהל המקצועי לאונרדו הרגיע; "הוא לא הימור, הוא השקעה".
שלושה חודשים בתוך 2019 ונראה שההשקעה מתחילה להניב רווח. פאקטה הפך מהר מאוד לבורג מרכזי בפריחה של מילאן, וגם בנבחרת קיבל את הבמה ואת החולצה. ההשוואות לקאקה לא פוסקות, וגם המקור לא מפסיק לפרגן: "הוא מוכן ללבוש את החולצה מספר 10 ולעשות דברים גדולים עם הנבחרת", אמר השבוע קאקה; "גם הבחירה במילאן תעשה לו טוב". העובדה שצ'יצ'ה העניק לו את החולצה מספר 10, גם אם למעט משחקי הכנה, היא הוכחה שבברזיל מאמינים שהוא הדבר הגדול הבא.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
