"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בן גביר: "אמנה עשרה יורם שפטלים לבג"ץ"

הריאיון שיעורר סערה • איתמר בן גביר, הסמן המובהק של הימין הקיצוני, ל"שישבת": "בג"ץ הוא הגרבוז של מערכת הבחירות הנוכחית" • הראיון המלא ביום שישי

,עודכן
בן גביר. "רוצה לעשות תוכנית לעידוד הגירה" // צילום: מרים צחי

לא שומר בבטן: "בג"ץ הוא הגרבוז של מערכת הבחירות הנוכחית", כך טוען בתוקף עו"דאיתמר בן גבירבראיון שיתפרסם בסוף השבוע במגזין "שישבת".

"אמרו לי השבוע שהשופטת אסתר חיות הביאה את הניצחון לימין בבחירות. כואב לי שזה על חשבונו שלבן אריאבל אני שותף לדעה הזו", מוסיף בן גביר. בראיון שמגיע אחריפסיקת בג"ץ הדרמטית מיום ראשון, שפסלה את התמודדות חברו למפלגה מיכאל בן ארי, חוזר בן גביר על רצונו להיות חבר בוועדה למינוי שופטים לאחר הבחירות.

"זה הובטח לי על ידי סמוטריץ' והרב פרץ, לא על ידי נתניהו, אני מקווה שנתניהו יבין שמינוי שלי בעולם המשפט יכול ליצור שינוי גדול".

"אעודד הגירה"

בן גביר נשאל מה יעשה אם יקבל את התפקיד והשיב: "אגדיל את מספר השופטים. יש עומס רב וצריך להגדיל את כמות השופטים בעליון מ־15 ל־30. אחר כך אני אמנה עשרה יורם שפטלים לבית המשפט העליון, עם אג'נדה יהודית, ציונית".

לבן גביר יש עוד תוכנית. "אני רוצה לעשות תוכנית לעידוד הגירה. צריך לעודד את כל מי שלא נאמן למדינת ישראל לעזוב. להפנות חלק מתקציב הביטחון לפרויקט הזה, להקים משרד לעידוד הגירה בשביל כל אלה שמנפנפים בדגלי אש"ף באום אל־פחם וזורקים אבנים, בשביל אלה שעומדים בסכנין וצועקים 'איטבח אל־יהוד', אלה שביפו צועקים לי 'כאן לא מדינת ישראל, כאן פלשתין'. זה הפתרון, אחרת עוד 20 שנה הבן שלי, הבנים של מנדלבליט, של ניצן ושל אסתר חיות לא יכירו שזאת הייתה מדינה יהודית".

לדבריו של בן גביר, "אחת הבעיות של בית המשפט העליון היא שיש יותר מדי דמיון ביניהם (השופטים). הם מצביעים לאותה מפלגה, השקפת עולמם אותו דבר, הם אוהבים אותה מוזיקה של הפילהרמונית, אפילו אוהדים אותה קבוצת כדורגל - הפועל תל אביב המזוהה עם השמאל. אפילו בעניין האוכל - הם מעדיפים סושי ואני מעדיף חומוס, קבב וקובה שאשתי מכינה לי".

"פוגעים במוסד"

"ועדיין יש לי הערכה אליהם כשופטים, אנשים ברמה אינטליגנטית גבוהה. אתה שומע את הנשיאה חיות בדיונים והיא אישה אינטליגנטית מאוד. דווקא בגלל זה היתה לי אכזבה כל כך גדולה, לא יכול להיות שהם לא מבינים שבזה שהם אומרים 'בן ארי פסול' ובל"ד וטיבי ועודה וכסיף לא - הם פוגעים בבניין שהם יושבים בו. פוגעים במוסד שנמצאים בו. נראה את זה בבחירות הקרובות".

הראיון המלא ביום שישי בגיליון "שישבת"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר