"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

איילת שקד הציגה את תוכניתה למהפך במערכת המשפטית

שרת המשפטים הציגה תוכנית למהפך במערכת המשפט • עיקרי התוכנית: ביטול הוועדה למינוי שופטים ושימוע למועמדים לשפיטה

,עודכן
השרה איילת שקד בכנס // צילום: ששון תירם

יו"ר "הימין החדש", שרת המשפטים איילת שקד, נשאה היום (שני) נאום בכנס "כלכלת ישראל 2050" של קהלת והתאחדות הסטודנטים הארצית, והציגה בו את "תוכנית 100 הימים" שלה למהפכה במערכת המשפטית,כפי שנחשפה לראשונהב"ישראל היום".

צילום: ערוץ הכנסת

הסעיפים העיקריים בתוכנית: ביטול הוועדה למינוי שופטים לשופטי עליון - שרת המשפטים תביא מועמד לאישור הממשלה והכנסת; יתקיים שימוע ציבורי לשופטי העליון; העברת פסקת ההתגברות במתכונתה המלאה; מתן אפשרות לשר לייצג את עצמו בבית המשפט, גם בניגוד לדעת היועץ המשפטי שלו והעברת חוק היועמ"שים.

"הייעוץ המשפטי הפך לקטגור של הממשלה", אמרה שקד בנאומה. "ביהמ"ש העליון הפךלשחקן פוליטי רב עוצמה, והייעוץ המשפטי לממשלה הפך כלי לסיכול מדיניות".

שקד הוסיפה כי "בג"ץ התנהל בשיטת 'חבר מביא חבר', ובמשך 40 שנה הימין לא נקף אצבע מול ההפיכה. כעת שברנו את המונופול המחשבתי של בג"ץ".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר