"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בוא אלינו, אלינו לים - מעוטף עזה

סגן א' גדל סמוך לגדר • הוא ומשפחתו חזרו משליחות בארה"ב למגורים באזור ילדותו: "כל חיי ראיתי לוחמים שומרים" • היום יקבל את סיכת החובל • הוריו: "לא ויתר כשהיה קשה"

,עודכן
החובל החדש סגן א'

סגן א', שנולד וגדל בעוטף עזה ביישוב צמוד גדר, ידע שיהיה לוחם בצה"ל, אך לא תיאר לעצמו שיצטרףליחידה מובחרת בחיל הים. היום, בתום הכשרה של שנתיים וחצי, הוא מסייםקורס חובליםבמגמת צוללות ויתחיל את תפקידו כסגן מפקד מחלקת גילוי, ניווט וקשר. המחלקה עוסקת בתכנון מבצעי, בתחום הקשר בצוללת ובניווט הכלי.

"אני גדלתי בעוטף עזה, כל החיים ראיתי סביבי לוחמים ששומרים על הבית שלי, ועוד מגיל קטן ידעתי שאני רוצה להיות לוחם ששומר על אזרחי המדינה", מספר א'.

לדבריו, "בגיל צעיר הייתי מקובע לזה שחי"ר הוא החיל היחיד שאני רוצה להתגייס אליו, ולא הייתי פתוח לרעיון שיש הרבה דרכים אחרות להגן על הבית. במהלך המיון שלי בצה"ל הגעתי לקורס חובלים וככל שעבר הזמן התאהבתי בים, במקצוע ובפעילות המבצעית והבנתי את החשיבות הגדולה של התפקיד. לעבודה שלנו יש משמעות אסטרטגית גדולה מאוד".

א' ומשפחתו חזרו לפני עשור מארה"ב, שם שהו במשך כשנתיים וחצי בשליחות מטעם עבודתה של אמו. כשחזרו לארץ, הוריו של א' התלבטו האם לחזור לעוטף עזה, אך א' ואחיותיו שכנעו אותם - ולבסוף הם החליטו שחוזרים לבית בעוטף עזה. "אני מאושר ששכנעתי את ההורים שלי לחזור, יש משמעות מאוד גדולה למגורים בעוטף עזה, לאיוש המקום המקסים הזה שנמצא צמוד לגדר", הסביר א'.

הוא הוסיף כי "כשחזרנו היתה אפשרות להתחיל מחדש, במקום שיכול להיות בו פשוט יותר, אבל התקבלה החלטה לאו דווקא לעשות את מה שיותר פשוט וקל, אלא את הדבר הנכון. גם ההורים שלי רואים את החשיבות שבלגור בעוטף עזה". כאמור, היום יקבל א' את סיכת החובל, שמסמלת עבורו את הדרך הארוכה שעבר כדי להפוך לאדם חזק וערכי יותר.

"קורס ארוך ומאתגר"

"הקורס הוא ארוך ומאתגר, וההכשרה מאוד אינטנסיבית. אתה מתחיל אותו כחייל צעיר והופך להיות מפקד ובסוף קצין בחיל הים ובצה"ל", הוא שיתף, "הקורס פיתח אותי בכל המישורים, הפיקודי, הערכי וההתנהגותי. למדתי על עצמי הרבה מאוד במהלך הקורס, נחשפתי לחולשות שלא ידעתי שקיימות אצלי, ולמדתי מהו מוסר עבודה אמיתי ומהי ערכיות. רציתי להגיע הכי גבוה והכי רחוק שאני יכול תוך כדי קידום הערכים שבהם אני מאמין ואני מאושר מזה".

הוריו של א' גאים בבנם ונרגשים מהמעמד: "המסלול היה ארוך וקשה, מנטלית ופיזית. ראינו אותו נתקל במכשולים שהפכו להזדמנויות, אך הוא בחר ולא ויתר גם כשהיה ממש קשה. הוא הוכיח לכולנו שלא השמיים וגם לא המצולות הם גבולות".

א' קורא לכל המתגייסים להצטרף למשפחת חיל הים: "חיל הים הוא חיל מדהים. אם אני מסתכל אחורה זה מסר שאני הייתי שמח לשמוע. יש כאן הרבה עשייה וזה חיל משפחתי ואוהב עם פיקוד מצוין בגובה העיניים. אני מצפה בקוצר רוח לשירות על הצוללת בשש השנים הבאות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר