YOLO מציגים: הקרב על המילקי

תנובה קוראת תיגר על המילקי הותיק עם YOLO שוקולד קצפת • "לא מתחרים, אך מאמינים שצרכני מילקי לא ישארו אדישים"

מילקי מול יולו. מי לילדים ומי למבוגרים?

מעדן המילקי הותיק והאהוב יצר לו עם השנים מתחרים, שהשיקו מוצר שכולל שוקולד וקצפת. כעת תנובה קוראת תיגר על המילקי  של שטראוס באמצעות המותג יולו, שיוצא משיק לראשונה עם קצפת. 

במקרה הזה, המעדנים של יולו מכילים שוקולד אמיתי עם אחוז מוצקי קקאו שונים בשילוב קצפת, בשלושה טעמים: שוקולד מריר עם  70 אחוז מוצקי קקאו, שוקולד חלב עם  42 אחוז מוצקי קקאו ושוקולד  בלונד עם  36 אחוז מוצקי קקאו. 

המעדן המסקרן נולד לאחר שנים בהם התבסס YOLO בערך על השוקולד, בנראות ובגיוון טעמים ומרקמים. במסגרת תהליך הפיתוח, שנמשך כשנה, הקימה תנובה צוות מומחי הקצפה, שעבר הדרכות מקצועיות בחו"ל ליצירת הקצפת הייחודית, יחד עם צוות הפיתוח והשוקולטייר. במחלבת אלון תבור הושקעו בציוד 20 מיליון שקלים.

המוצרים החדשים של יולו עם קצפת מכילים 9.8 אחוזי שומן ל 100 גרם והם מכילים 213 - 217 קלוריות בהתאם לטעם. לשם השוואה, מילקי של שטראוס מכיל 7 %שומן ל 100 גרם. לפי הערכות היולו החדש יעלה 3.5-3.9 שקלים ל 120 גרם. מדובר במוצר יקר יותר ובעל תכולה נמוכה יותר ממילקי. מילקי מכיל 133 גרם ומחירו 2.8-2.9 שקלים.

לילך כהן שולומון, מנהלת אגף שיווק חטיבת החלב בתנובה אמרה לישראל היום: "קטגוריית המעדנים היא מאד ילדותית, בסיסית ומתאימה לצריכה יומיומית. 70% מהמכירות הן של מוצרים זולים. עד 2007 מרבית הקטגוריה היתה בפיקוח מחירים וכללה את דני ומילקי. ב 2015 יולו שינה את חוקי המשחק של הקטגוריה הזו בזה שהוא הציע מותג פרימיום עם שוקולד אמיתי. זה היה המותג הראשון שישב על מגמת הפינוק והתשוקה לשוקולד והוא דיבר למבוגרים. זה ממש היה שינוי של הקטגוריה.  ב-3 שהשנים האלה מאז שהשקנו את יולו עבדנו במומחיות של שוקולד. היום הצריכה של יולו היא בעיקר של מבוגרים ומדובר ב 30% צריכה של בני נוער".

עוד מוסיפה כהן שולומון: "בסוף קצפת זה לא הסיפור, אלא המותג. החדשנות היא לא רלוונטית אם היא לא פוגשת ערך מתאים לצרכן ופלטפורמה מותגית. כאן זה שילוב מנצח עם חדשנות בעולם של הקצפת והמותג יולו. השקענו בציוד של 20 מיליון שקלים ושוקולייטר ליווה את ההשקה הז למעלה משנה. מדובר קונספט מעולם השוקולד שכולל אחוז מוצקי קקאו". 

המטרה היא להתחרות במילקי?

"אנחנו לא מתחרים במילקי. אנחנו קודם כל פונים ליולו אבל אנחנו מאמינים שגם צרכני מילקי לא ישארו אדישים". מסבירה כהן שולומון ומוסיפה: "המוצרים האלה נועדו לצרכני יולו שרוצים גיוון ורוצים קצפת. 50% מהקטגוריה של המעדנים היא עם קצפת. ברור לנו שהאטרקטיביות של יולו בשילוב המחיר תביא גם קהלים צעירים יותר חדשים. המטרה שלנו היא לחזק את יולו ואת הצרכנים של יולו. זה לא טריוויאלי שצרכנים בקטגורית המעדנים מוכנים לשלם עבור מותג. זה הערך שיולו יודע להציע לצרכנים שלו".

כהן שולומון מבינה שיניו צרכנים של מילקי של שירכשו את היולו החדש, אבל לטענתה זה לא הפוקוס שהם שמים. "אין לנו כוונה לפנות לילדים. יולו הוא מותג למבוגרים וקצת צעירים יכנסו פנימה אבל זה קודם כל לאוהבי היולו. אנחנו ניקח נתח מהקצפת. אנחנו מהווים כ-10  אחוזים משוק המעדנים וניקח 10% מסגמנט הקצפת. יולו יהווה 15% נתח שוק ביחד עם הקצפת.

אנחנו לא מתחרים במילקי. אנחנו קודם כל פונים ליולו אבל אנחנו מאמינים שגם צרכני מילקי לא ישארו אדישים.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר