"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הרייטינג של טקס האוסקר עלה
בשנה שעברה הגיע הרייטינג של הטקס לשפל חסר תקדים, אולם השנה המארגנים נשמו לרווחה: 29.6 מיליון בני אדם צפו בטקס, שלושה מיליון יותר מבשנה שעברה
צילום: רויטרס // מתוך הטקס השבוע

הרייטינג של טקס האוסקר עלה

בשנה שעברה הגיע הרייטינג של הטקס לשפל חסר תקדים, אולם השנה המארגנים נשמו לרווחה: 29.6 מיליון בני אדם צפו בטקס, שלושה מיליון יותר מבשנה שעברה

דודי כספי
, עודכן

מארגני האוסקר יכולים לנשום לרווחה: לראשונה מזה חמש שנים הרייטינג של הטקס במגמת עלייה.

על פי נתוני הצפייה בטקס האוסקר 2019, הטקס משך 29.6 מיליון צופים - שלושה מיליון צופים יותר בהשוואה לרייטינג של הטקס בשנה שעברה - אז נרשם שפל שבאקדמיה לקולנוע לא זוכרים מזה עשורים. עדיין מדובר בנתון שרחוק מאוד מימי הזוהר של הטקס בסוף שנות ה־90 ובתחילת שנות האלפים - אז צפו באוסקר יותר מ־40 מיליון צופים.

אחת הסיבות לכך שהרייטינג של הטקס הנוכחי היה גבוה באופן יחסי היא ככל הנראה משום שהפעם בין המועמדים היו גם סרטים שהצליחו מאוד בקופות וזכו לחשיפה גדולה. עובדה זו שיחקה לטובת המארגנים.

בימים האחרונים דווח במגזיני הברנז'ה כי רשת ABC, שבידיה זכויות השידור לטקס, התחייבה בפני מפרסמים שהירידה ברייטינג משנה לשנה תיבלם הפעם, וכי אם לא - הם יפוצו בזמן פרסום נוסף. כל זה כדי לא לשנות את התעריף הקיים של 2.2 מיליון דולר עבור 30 שניות פרסום במהלך הטקס. הרשת סירבה להתייחס לדיווחים.

בנוסף, המשדר המסורתי מהשטיח האדום של ערוץ הבידור E! - שצלל בשנה שעברה (ירידה של 43 אחוזים בנתוני הצפייה) קפץ חזרה השנה. הסך המצטבר של הצופים בו הגיע ל־1.82 מיליון בני אדם.

הביקורות בארה"ב לטקס לא היו נוראיות כפי שציפו.

על אף היעדר המנחה ולמרות שלל הדרמות שהמארגנים התמודדו איתן השנה - המבקרים לא קטלו את הטקס. "היה משדר נהדר עם קצב מאוד טוב, וחשבתי שהכל התנהל מעולה", אמר לאחר הטקס המפיק הראשי גלן ווייס בראיון ל"אנטרטיינמנט וויקלי".

בשנה הבאה הטקס יוקדם בשבועיים ויתקיים ב־9 בפברואר 2020.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...